Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Εκπληκτη η Μέρκελ με τις αντιδράσεις για το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα


Και ο Ντάισελμπλουμ είπε σήμερα ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα στα τέλη του 2014Το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Α. Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της κοντά στη Στουτγγάρδη.

Παράλληλα εξέφρασε τη δική της έκπληξη για τη διάσταση που πήραν οι δηλώσεις του υπουργού της επί των Οικονομικών περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. «Κάθε βουλευτής έχει όλα τα υλικά. Αυτό που είπε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα, είναι σε όλους γνωστό», είπε η Α. Μέρκελ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε.


Επανέλαβε ότι την επόμενη χρονιά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα: «Όταν το τρέχον πρόγραμμα θα φτάνει στο τέλος του, τέλη του 2014, αρχές του 2015, τότε θα εξετάσουμε πού βρίσκεται η Ελλάδα και εάν ενδεχομένως απαιτείται η λήψη επιπλέον μέτρων».

Ντάισελμπλουμ: Αναπόφευκτο το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Έπειτα από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Όλι Ρεν και της Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκε στα περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ολλανδία, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αναπόφευκτο το νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα την οποία η
η Ευρώπη θα χρειαστεί να βοηθήσει για άλλη μια φορά με ένα νέο οικονομικό πακέτο στα τέλη του 2014, όταν το τρέχον πρόγραμμα τελειώσει.

Χθες, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της κοντά στη Στουτγάρδη, η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας τονίζοντας ότι «δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη», ομολογώντας έτσι -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η χώρα μας θα χρειαστεί και νέο δάνειο, μια συζήτηση που πρώτος άνοιξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν μπορώ να πω σήμερα τι ποσό, εάν χρειαστεί, θα μπορούσε να απαιτηθεί. Θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους» δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1 και αναφερόμενη σε αυτό ακριβώς το τρίτο πακέτο βοήθειας.

«Δεν μπορώ να ορίσω ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό» δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας. «Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου