Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σειρά παίρνουν ΕΑΣ-ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Διαδοχικές επαφές έχει ο υπουργός Οικονομικών με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την αναδιάρθρωση των τριών ζημιογόνων ΔΕΚΟ, της ΕΑΣ, της ΕΒΟ και της ΛΑΡΚΟ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει κανένας από τους τρεις οργανισμούς, αλλά να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανσή τους προκειμένου να αποκρατικοποιηθούν. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους καθώς συνολικά και στις τρεις αυτές ΔΕΚΟ εργάζονται περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι.


Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η χώρα θα βγει στις αγορές στα μέσα του 2014 με την προϋπόθεση να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές χρέους για να "δοκιμάσει τα νερά" το β' εξάμηνο του 2014 εάν η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους και εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

"Θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία που θα μας επέτρεπε να δοκιμάσουμε την αγορά με νέα έκδοση ομολόγων το β' εξάμηνο του 2014", δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός. "Αρχικά με ένα μικρό ποσό, για να δοκιμάσουμε την αγορά". Ερωτηθείς εάν η έκδοση θα ήταν της τάξης των 3-5 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι "μπορεί να είναι και μικρότερη".

Ο ίδιος επισήμανε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, διότι μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσής της.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου