Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: «Δεν περιμένω νέο "κούρεμα" μελλοντικά»(Βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται εμμέσως ότι θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό μετά τον Αύγουστο του 2014 - «Η περαιτέρω λιτότητα δεν είναι λύση», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg και σχολιάσε πως «οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν δική μας έννοια»
«Δεν αναμένω νέο "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος μελλοντικά», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ σχολίασε πως «η περαιτέρω λιτότητα δεν είναι λύση».



Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως «δεν υπάρχει "Plan B", καθώς έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα συστατικά για λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

Ο κ. Στουρνάρας, ακόμη, υποστήριξε πως «η Ελλάδα καλύπτεται πλήρως μέχρι τον Αύγουστο του 2014» και οι χρηματοδοτικές της ανάγκες είναι καλυμμένες έως τότε.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους για τυχόν χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν δική μας έννοια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε πως «στόχος μας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013».

Ο κ. Στουρνάρας, επίσης, είπε πως ο νέος στόχος του 2013 για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα υλοποιηθεί και ότι η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στη βελτίωση της συλλογής των φόρων και στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου