Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη(Βίντεο)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στις 16.11 στην Κρήτη.
Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μάλτα, η οποία σημειωτέον βρίσκεται 795 χλμ. μακριά από το επίκεντρο.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 73 χλμ δυτικά των Χανίων και 35 δυτικά του Πλάτανου, ενώ το εστιακό βάθος ανήλθε στα 30 χλμ.
Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν περιμέναμε σεισμό στο συγκεκριμένο σημείο»
Το Newsbomb.GR επικοινώνησε με τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος, επεσήμανε ότι η περιοχή είναι σεισμογενής καθώς βρίσκεται στα όρια του ελληνικού τόξου.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε κάποια σεισμική δόνηση στην περιοχή καθώς η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στα όρια του ελληνικού τόξου. Ίσως δεν περιμέναμε στο συγκεκριμένο σημείο» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

egelados2
Στους δρόμους οι κάτοικοι
Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στα Χανιά, από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άρχισαν να ηχούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Λόγω της κατάστασης συνεδρίασε εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν σημειώθηκαν ζημιές αν και  στο δρόμο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.
Tι άφησε πίσω του ο σεισμός
Πτώση βράχου σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές το οδόστρωμα και μέρος του δικτύου άρδευσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.
Στην πόλη των Χανίων αναφέρθηκαν πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.
Στην συνοικία Χαλέπας έπεσε η μισή οροφή από εγκαταλελειμμένη παλιά οικία.
egelados3

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία και στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά και πολλοί ξενοδόχοι επικοινώνησαν με τις αρχές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες.
Όπως έγινε γνωστό οι κάτοικοι και επιχειρηματίες που εντόπισαν ρωγμές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 28213 40100 προκειμένου να τις αναφέρουν ώστε να γίνει καταγραφή της κατάστασης.

Πηγή βίντεο: Flashnews.gr

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου