Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο στελέχη του ΑΚΕΛ για τη Δρομολαξιά

Λευκωσία: Μορφή χιονοστοιβάδας λαμβάνει πλέον η υπόθεση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεως της Cyta στη Δρομολαξιά, καθώς η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα άλλα τρία πρόσωπα. Πρόκειται για δύο κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ, τον Βενιζέλο Ζανέτο (φωτο αριστερά), μέλος της Γραμματείας και υπεύθυνο των οικονομικών, καθώς και τον Χρίστο Αλέκου (φωτο κάτω), μέλος της Γραμματείας επίσης και κεντρικός οργανωτικό του κόμματος, καθώς και τον Αντώνη Ιωακείμ, ιδιοκτήτη χρυσοχοείου και μέτοχο κατά 25% στην εταιρία WANDIC TRADING LTD που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Αναβρασμός επικρατεί στην Εζεκία Παπαϊωάννου, ενώ στις 5 το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και τη φερόμενη εμπλοκή σε αυτό στελεχών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση οι Στάθης Κιττής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Γιάννης Σουρουλάς, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού, Γρηγόρης Σουρουλάς, Λειτουργός του Κτηματολογίου και Ορέστης Βασιλείου, Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ-ΣΕΚ. Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους.


Στη βάση της κατάθεσης Λίλλη οι νέες συλλήψεις

Οι συλλήψεις των τριών (Βενιζέλου Ζανέτου, Χρίστου Αλέκου και Αντώνη Ιωακείμ), έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, ο οποίος τελεί ήδη υποκράτηση για την ίδια υπόθεση.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου ανέφερε ότι τα τρία άτομα συνελήφθησαν για διερευνώμενες υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, κλοπής, εκβιασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα τρία πρόσωπα ανακρίνονται και στις καταθέσεις τους προβάλλουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι και διερευνώνται.

Για το αν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των τριών, τα οποία θεωρούνται ύποπτα, η κ. Τυρίμου είπε ότι οι έρευνες είναι ακόμη στο αρχικό τους στάδιο και συνεπώς είναι νωρίς να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα.

ΠΗΓΗ  philenews

Άντρος Κυπριανού: Πολιτική σκευωρία εις βάρος του ΑΚΕΛ-«Θα στηρίξουμε τους συντρόφους μας»

Λευκωσία: Για πολιτική σκευωρία εις βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ με απώτερο στόχο να χτυπηθεί το κόμμα, έκαν ελόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε διάσκεψη που παραχώρησε, σχετικά με την υπόθεση της Δρομολαξιάς, τονίζοντας ότι το κόμμα του «θα στηρίξει τους συντρόφους του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «με λύπη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να στηθεί πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ με απώτερο στόχο να χτυπηθεί το Κόμμα μας από τη μια και να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου και από την άλλη να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά προβλήματα. Τι άλλο από σκευωρία μπορεί να σημαίνει το γεγονός πως την ώρα που συλλαμβάνονταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ διαφοροποιήθηκε προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κύριο Λίλλη και η υπόθεση του αντί να παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμπεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με προφανή την πρόθεση από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος και με σοβαρή την πιθανότητα επιβολής ηπιότερων ποινών για τον ίδιο;».

Ο κ. Κυπριανού συνέχισε λέγοντας ότι «αντί να ζητηθεί κατάθεση ώστε να παρουσιαστεί και η εκδοχή των στελεχών του ΑΚΕΛ, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, πρακτική που συνιστά ντροπή για μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ευυπόληπτους πολίτες της».

«Όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη σκευωρία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν τεκμηριώσουν τις κατηγορίες που εκτόξευσαν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απολογηθούν δημόσια και να υποστούν όλες τις συνέπειες των πράξεων τους. Καλούμε όλους τους εντεταλμένους θεσμούς του κράτους να ενεργοποιηθούν για ορθή και ισότιμη μεταχείριση πολιτών και οργανωμένων συνόλων και να σταματήσει αυτή η σκευωρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε το κράτος δικαίου πρέπει να κατισχύσει των όποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σκευωριών. Στηρίζουμε τους συντρόφους μας γιατί γνωρίζουμε την τιμιότητα και το αδέκαστο του χαρακτήρα τους», ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «κατανοούμε το θυμό και την αναστάτωση που επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ γι’ αυτή την επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας. Καλούμε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι και αποφασιστικοί για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που εξελίσσεται. Το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα στελέχη του και οποιοδήποτε άλλο που διώκεται αδίκως. Να είναι όλοι βέβαιοι πως καμία σκευωρία δε θα καταφέρει να πλήξει το ΑΚΕΛ και ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία το Κόμμα μας θα βγει δυνατό και ενωμένο, επικεφαλής των αγώνων του κυπριακού λαού».

Συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή

Στο μεταξύ, αύριο στις 09:00π.μ. συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η οποία θα εξετάσει τα όσα προέκυψαν και όλες τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου