Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η προσχώρηση της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, ανοίγει δρόμο στο Ιράν

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η προσχώρηση της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση θα ανοίξει ένα κανάλι για το ρωσικό διαμετακομιστικό εμπόριο στη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράν.

Αυτό ήταν το θέμα κατά τη διάρκεια το φόρουμ Μόσχαν –Ερεβάν «Ευρασιατικό σχέδιο για την Αρμενία- οικονομικά οφέλη και κοινωνικός διάλογος», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Σπουδών της Ευρασίας και Ανάπτυξης, Εβγκένι Βινοκούροφ. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την κατασκευή του διαδρόμου «Βορρά –Νότου». Η Ρωσία ενδιαφέρεται να αναπτύξει ένα αξιόπιστο κανάλι για τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων μέσω της Αρμενίας.


Ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Έρευνας και Εκπαίδευσης του ιδρύματος «Noravank», Σεβάκ Σαρουχανιάν, δήλωσε ότι η Αρμενία ενδιαφέρεται να γίνει ένα όχημα πύλης προς τη Μέση Ανατολή, αλλά θεωρεί απαραίτητο να ανοίξει ο σιδηρόδρομος με την Αχπαζία.


Ο Βινοκούροφ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο για μια κοινή απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα της Γεωργίας να γίνει μέλος της Τελωνειακής Ένωσης.


Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες, το 59% των πολιτών της Γεωργίας τίθεται υπέρ της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων και κρατά θετική στάση για την Τελωνειακή Ένωση, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου