Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Ζητούν χρήματα και από νεκρούς - "Ραβασάκια" για φόρο επιτηδεύματος σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει χρόνια...

«Επώνυμοι» πατρινοί που έχουν αποδημήσει «δέχονται» ραβασάκια από την εφορία προκειμένου να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος.Οπως γράφει η εφημερίδα Κόσμος" πρόκειται για χιλιάδες αποστολές επιστολών με αποδέκτες μόνιμους κατοίκους των κοιμητηρίων της περιοχής οι οποίοι έχουν «φύγει» από τη ζωή τις δεκαετίες του 2000, του '90, tου '80 αλλά ακόμα και τη δεκαετία του '60.

Την ίδια ...τύχη επιφυλάσσουν οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της φορολογική πολιτικής της κυβέρνησης και για χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους εδώ και πολλές δεκαετίες.


Σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχοι όταν παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια κινδυνεύουν να πάθουν εγκεφαλικό καθώς δεν πιστεύουν στα μάτια τους .

Η ταλαιπωρία για τους συγγενείς των νεκρών στους οποίους αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια αλλά πολύ περισσότερο για τους συνταξιούχους, είναι απίστευτη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις όταν καταφεύγουν στην εφορία, οι υπάλληλοι αδυνατούν να τους λύσουν το πρόβλημα ή τους κατευθύνουν σε δαιδαλώδεις διαδικασίες, αναγκάζοντάς τους να περιφέρονται επί ημέρες από γραφείο σε γραφείο.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις πατρινών που δεν είναι στη ζωή και έλαβαν ειδοποιητήρια. Πρόκειται για μηχανικούς όπως οι Ιωάννης Βαφειάδης που πέθανε τη δεκαετία του '60, Κώστας Γαλανόπουλος που έφυγε από τη ζωή το 2003, Χρίστος Παπανικολόπουλος που απεβίωσε το 2004 , τον μηχανικό Α.Μπ που επίσης χάθηκε τη δεκαετία του '70.

Την ίδια έκπληξη έχουν φυλάξει οι φορολογικοί μηχανισμοί και για τον γνωστό συνταξιούχο πατρινό έμπορο - βγήκε στη σύνταξη το 1999 Νικ. Κοσμόπουλο ο οποίος καλείται επίσης να καταβάλει φόρο επιτηδεύματος !!!

Σύμφωνα με την έρευνα του «Κόσμου» σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας , οι περιπτώσεις όπου άτομα που έχουν αποβιώσει και συνταξιούχοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια για την καταβολή του συγκεκριμένου φόρου ανέρχονται σε χιλιάδες.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου