Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Bloomberg: "Ποια ανάπτυξη; - Επιδείνωση της κρίσης για την Ελλάδα το 2014"

Την αποδόμηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και το γκρεμό στον οποίο οδηγεί τη χώρα και τους Έλληνες επισημαίνει το Bloomberg σε ανάλυση του, η οποία καταλήγει, «μια ελληνική κρίση είναι σαφής πιθανότητα για τον επόμενο χρόνο». Αναφέρεται στο 2014 που η κυβέρνηση λέει ότι έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης από τους πρώτους κιόλας μήνες και μετά, στο δεύτερο εξάμηνο, είναι δυνατή και η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές.


 Πρόκειται για παραμύθια. Μας περνάνε για χαχόλους και πιστεύουν πώς θα συνεχίσουμε να «τρώμε» τις απίστευτες ανοησίες που λένε περί εξόδου της χώρας από την κρίση. Aπλά ετοιμάζεται η μεγάλη επιδρομή για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο. Αυτό που θέλει την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων και τον πλήρη έλεγχο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Το Bloomberg αναφέρει πώς, «η Ελλάδα θεωρούταν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πιάσει το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, αλλά οι προβλέψεις ήταν υπερεκτιμημένες». Είναι ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση που μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά κανείς δεν τον δέχεται. Ούτε η Ε.Ε. ούτε το ΔΝΤ. «Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχαν προγραμματιστεί», επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο εξηγώντας πώς δεν πρόκειται να έρθει η ανάκαμψη που περιμένει η Ελλάδα.

 Στη συνέχεια επισημαίνει πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στο ΔΝΤ δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο τονίζει πως «περαιτέρω περικοπές ίσως να είναι πολιτικά αδύνατες». Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε φυσικά νέα μέτρα. Δεν θα είναι οριζόντια όμως λέει ο κ. Βενιζέλος (εδώ γελάμε). "Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία του να «πιάσουν» τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας", καταλήγει το Bloomberg. Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι αυτό που είπε κατάμουτρα στην ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ. «Πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει και χωρίς νέο κούρεμα του χρέους ετοιμαστείτε για νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό άνω των 6 δις ευρώ για το 2015-2016». Πριν από λίγη ώρα ο Όλι Ρέν ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πώς «κούρεμα χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου