Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τα πρόσφατα υψηλά στις 1.200 μονάδες επιχειρεί να κινηθεί την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με ώθηση από το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος τόσο του FTSE Large Cap αλλά και στον FTSE Mid Cap.

Για ενδεχόμενο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση κάνει λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities, η οποία αναμένει διατήρηση της μεταβλητότητας στον τραπεζικό κλάδο.


Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά ότι η αγορά θα διατηρηθεί σε ανοδική τροχιά και τις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διακυμάνσεις, ενώ στην ίδια κατεύθυνση και το σχόλιο της Piraeus Securities η οποία αναμένει ανοδική κίνηση σήμερα και ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζουν οι ΣΩΛΚ, Βιοχάλκο και Motor Oil με κέρδη που υπερβαίνουν το 3%. Με κέρδη 2,23% στα 9,61 ευρώ ακολουθεί ο ΟΠΑΠ, ενώ άνω του 1% ενισχύονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Intralot και Eurobank Properties.

Σε θετικό έδαφος κινούνται, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, Jumbo και FF Group.

Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποχωρώντας 1,93% μετά το χθεσινό «άλμα», σε ποσοστό πάνω από 1% υποχωρούν και οι μετοχές των ΜΕΤΚΑ και MIG, ενώ μικρότερες απώλειες καταγράφουν οι Alpha Bank, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Τρ. Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.182,99 μονάδες με κέρδη 0,73%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, έφτασε νωρίτερα να ενισχύεται έως 1,76%.

Μετά από διήμερες απώλειες 7,14%, ο δείκτης των τραπεζών βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 2,12%, αυτή τη στιγμή ωστόσο καταγράφει οριακές απώλειες 0,22% στις 196,14 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 21,9 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται σε 52,4 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του ταμπλό 63 μετοχές ενισχύονται, 50 υποχωρούν και 21 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 1,184.3700.85%
ΟΓΚΟΣ: € 56,717,483.671



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου