Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελέας στο ΑΠΘ μετά το «αντάρτικο» για τη διαθεσιμότητα

Διετάχθη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου για το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος - Η διοίκηση του ΑΠΘ επέρριψε την ευθύνη στη συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων
Ποινικές ευθύνες σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες το έγγραφο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Την ίδια παραγγελία είχε κοινοποιήσει ο υπουργός στις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας για τα αντίστοιχα πανεπιστήμια.

Η προθεσμία που είχαν οι πρυτάνεις να κοινοποιήσουν τους καταλόγους ήταν η 10η Οκτωβρίου ώστε στη συνέχεια να σταλούν στο ΑΣΕΠ.

Έτσι ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του, προς τη διοίκηση του ΑΠΘ, ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας, η διοίκηση του ΑΠΘ επικαλέστηκε πρακτική αδυναμία να συνταχθούν οι κατάλογοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου