Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Πάλλη(Βίντεο)

Νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τού ήδη καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστασίου Πάλλη μετά την κακουργηματική δίωξη, που ασκήθηκε χθες σε βάρος του για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Εξάλλου, ελέγχεται λεπτομερώς κάθε υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία, ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει διασύνδεση του με τη Χρυσή Αυγή και τη χρηματοδότησή της.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τού Αν. Πάλλη αξιολογούνται από τις διωκτικές Αρχές που αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση, αλλά και τις δυνατότητες των όπλων αυτών.


Παράλληλα θα διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος και στα οικονομικά των εταιρειών του με τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν εντολή να αξιολογήσουν κάθε στοιχείο που αφορά τη δραστηριότητά τους, ώστε να εντοπιστεί αν υπάρχει σύνδεση με οποιονδήποτε τρόπο με τη Χρυσή Αυγή. Έτσι, όλες οι δικογραφίες, που εκκρεμούν σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη, θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να εντοπιστούν τα πιθανά κοινά σημεία, που τις ενώνουν και ενδεχομένως συνδέονται με τη διερευνώμενη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία εκκρεμεί παλαιότερο ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη για επισφαλή δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ της τράπεζας FBΒ.


Κατηγορία κακουργήματος στον επιστάτη της βίλας

Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του επιστάτη του καταζητούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται για τον οπλισμό που κατείχε.

Ο επιστάτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ, καταζητείται για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της τράπεζας FBΒ, για την οποία είναι προφυλακισμένος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος στο σπίτι του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε ο επιστάτης του καταζητούμενου επιχειρηματία

Nαζιστικές σημαίες, στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και σβάστικες στο σπίτι στη Βούλα

Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα που κατάσχεσε η αστυνομία στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια, ναζιστικά σύμβολα, σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες καθώς και άλλα αντικείμενα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 7 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
• 13 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
• 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
• 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser,
• 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser,
• πιστόλι Walther 357 Magnum,
• πιστόλι Walther 9 mm,
• τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm,
• τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45 (για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά 10 - έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

• βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,
• άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,
• μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,
• πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
• βαλλίστρα με διόπτρα,
• δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,
• ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
• μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.Πολεμικό αντικείμενο σε κοντέινερ

Πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας, περιλαμβάνει το ένα από τα δύο κοντέινερ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ΣΕΠ στον Πειραιά και φέρεται να συνδέεται με καταζητούμενο επιχειρηματία.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται. Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου.

Επίσης, σε έτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Τα δύο κοντέινερ ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί από που ξεκίνησαν πριν έρθουν στον Πειραιά.

Στρατιωτικό μουσείο είχε δημιουργήσει ο Ανασ. Πάλλης

Η αντιτρομοκρατική έκανε έλεγχο και στο «στρατιωτικό» μουσείο που είχε δημιουργήσει ο φυγόδικος εφοπλιστής.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star:
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου