Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική κόντρα για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά- Βενιζέλος: Ο Τσίπρας υιοθετεί τις αμαρτίες Τσοχατζόπουλου

Διπλή επίθεση του υπουργού Εξωτερικών σε ΣΥΡΙΖΑ και Αβραμόπουλο - Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι θα ζητήσει Εξεταστική για τις συμβάσεις των υποβρυχίων του 2010, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση του 2010Το... γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επί της σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, το 2010, για τα υποβρύχια, δεν αρνήθηκε να σηκώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά παρείχε σήμερα κάλυψη στις αμαρτωλές συμβάσεις Τσοχατζόπουλου, «όπως έχει υιοθετήσει και τα αμαρτωλά στελέχη Τσοχατζόπουλου».

Ακόμη, «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «χυδαία» την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα και επισήμανε ότι «αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, αποτελούν απροκάλυπτη στήριξη των αμαρτωλών συμβάσεων του παρελθόντος του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως ο Τσίπρας έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις. Τόσο απλά, τόσο καθαρά».

Τα βέλη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στόχευσαν και τον κ. Αβραμόπουλο, καθώς είπε: «Ο πρωθυπουργός και εγω έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί τελική ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις και να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά να δίνουν λύσεις στα προβλήματα».

Ακόμη, τον κατηγόρησε ότι διεκδικεί «την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, που εγώ διέταξα».

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση».

Κορύφωσε δε, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύει σήμερα το ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο. Κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δηθεν υποκλοπές, γιατί κάποιοι τους συνδέουν με Σκουριες και Μαρφίν και έρχεται το ΠΑΣΟΚ και πάλι να προσπαθεί να κρατήσει το θεσμικό μέτρο. Αλλά εδώ υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η κοινοβουλευτική με χυδαιολογίες. Είναι ύπουλη μορφή βίας, υπονομευτική για τη Δημοκρατία».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για «εκνευρισμό και επιθετικότητα» εκ μέρους του κ. Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι «οφείλεται στην απάντηση του κ. Αβραμόπουλου, που άφησε εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου του 2010 και όχι σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας».

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν υποστήριξε την επίμαχη σύμβαση και σημείωσε: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι».

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής εκτίμησε ότι παράγοντας «εκνευρισμού του κ. Βενιζέλου είναι και οι δημοσκοπήσεις. Αν το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ έχει 5%, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ότι το μετέτρεψαν σε δεκανίκι της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης Σαμαρά».

«Πυροσβεστικά» επιχείρησε να δράσει ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), επικαλούμενος τα σχετικά ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Αβραμόπουλος έσπευσε να δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι «αιχμηρές» αναφορές του δεν αφορούσαν τον κ. Βενιζέλο, αλλά τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Ξεκαθάρισε όμως ότι τις διευκρινίσεις έπρεπε να τις κάνει από το βήμα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση του 2010 που υπέγραψαν Βενιζέλος - Παπακωνσταντίνου και αφορά στην κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων, προανήγγειλε πως θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα» και «μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο».

Συνέδεσε μάλιστα τη συγκεκριμένη σύμβαση με «βρώμικο αγωγό πληρωμών».

Από την άλλη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «παλιές αμαρτωλές συμβάσεις και αντισταθμιστικά ωφελήματα που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών», επισήμανε όμως ότι η σύμβαση του 2010 επιχειρούσε να δώσει τέλος σε αυτές.

Επιχείρησε πάντως να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την επίμαχη σύμβαση την οποία η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει όταν πέρασε από το κοινοβούλιο λέγοντας «για την Εξεταστική είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να το κάνετε. Έχω όμως να σας πω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται μια τέτοια εξεταστική γιατί είναι τόσο καθαρή με την υπόθεση που δεν την φοβίζει τίποτε. Ελπίζω το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση».

Πρόσθεσε δε, χωρίς να προσδιορίζει χρονικά την αναφορά του, πως «αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε «υποβρυχίως» δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

Έσπευσε όμως να δηλώσει σε δημοσιογράφους, πως η συγκεκριμένη δήλωση δεν αφορά την περίοδο Βενιζέλου, αλλά εκείνη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η τοποθέτηση του υπ. Άμυνας είναι ξεκάθαρη, δηλώνουν συνεργάτες του Αβραμόπουλου

«Η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και αυτά μόνον υπηρετεί».

Tα παραπάνω σημείωσαν συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, από το βήμα της Βουλής.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου