Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Βραζιλία ερχόμαστε...

Την καλύτερη εμφάνισή της η Εθνική Ελλάδας την κρατούσε για το μπαράζ με την Ρουμανία και πραγματικά, άξιζε και με το παραπάνω αυτή η αναμονή, με τους διεθνείς μας να ισοπεδώνουν τους αντιπάλους τους, να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και μαζί να σφραγίζουν -ουσιαστικά- το εισιτήριο της πρόκρισης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο γκολ (14', 66') και να κάνει τους σκάουτ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» να παραμιλούν και τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει αμέσως μόλις οι Ρουμάνοι «πάγωσαν» το «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Στάνκου (19) η εθνική μας πήρε απολύτως δίκαια τη νίκη, ενώ άξιζε να πετύχει και ένα τέταρτο γκολ.Ενα τέταρτο γκολ που το κυνήγησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προκειμένου η ρεβάνς της Τρίτης να αποκτούσε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά είναι σαφές ότι με τέτοιο πάθος, τέτοια εκπληκτική εμφάνιση και κυρίως τη στόφα της μεγάλης ομάδας που κάνει την εθνική μας να ξεχωρίζει σαφέστατα από τους Ρουμάνος, θα πρέπει -κυριολεκτικά- να αυτοκτονήσουμε για να μείνουμε εκτός Μουντιάλ.


Πλέον, αυτό που ξέρει καλύτερα απ' τον καθέναν ο Φερνάντο Σάντος να κάνει, είναι η άριστη διαχείριση αυτού του πλεονεκτήματος που μας προσφέρει η διαφορά των δύο γκολ και η αναζήτηση ενός τέρματος στη ρεβάνς που όσο νωρίτερα έρθει, τόσο πιο άμεσα θα βάλει τέλος στα όποια... όνειρα ενδεχομένως να κάνουν οι Ρουμάνοι για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1.


Ζητούμενο, άλλωστε, για τους διεθνείς μας δεν ήταν άλλο απ' το να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους έβαζε μπροστά στην κούρσα της πρόκρισης. Και όχι μόνο το πήραν, αλλά το κατόρθωσαν και με τον απόλυτα εμφατικό τρόπο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ρουμάνους, ότι και σε αυτό το Μουντιάλ, στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014, η Ελλάδα και οι Ελληνες θα είναι εκεί.


Τεράστια η στήριξη που έτυχε η εθνική μας από τον κόσμο που κατέκλυσε το «Γ. Καραϊσκάκης» και μάλιστα έσπρωξε τους παίκτες του Σάντος στο τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε από τον Μήτρογλου στο 66' τη στιγμή που όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το «Ελλάς ολέ - ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ...».


Αυτό το τραγούδι, πραγματικά, δεν θα σταματήσει ποτέ. Θα συνεχιστεί την Τρίτη στη Ρουμανία και το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας...


Δεν γινόταν να μην... πάμε


Με τέτοιο πάθος, με τέτοιο κόσμο, με τέτοια θέληση και με τέτοια εμφάνιση η Εθνική δεν γίνεται να μην πάει στη Βραζιλία. Δεν γινόταν εξαρχής, ουσιαστικά, να μην πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας η Ελλάδα, από τη στιγμή που... έπιασε από τον λαιμό τη Ρουμανία και την «καθάρισε» με την ψυχή του Σαλπιγγίδη, τα «πιστόλια» του Μήτρογλου και το πάθος όλων των υπόλοιπων παιδιών που χρησιμοποίησε ο Φερνάντο Σάντος. Ένα πάθος που κόστισε στον Κώστα Κατσουράνη μια κίτρινη κάρτα η οποία θα τον αφήσει εκτός από τη ρεβάνς της Τρίτης (19/11) στο Βουκουρέστι. Όμως, με το παιχνίδι που έκανε η Εθνική στο Φάληρο, δεν έχει αφήσει περιθώρια στους Ρουμάνους να σκέφτονται την ανατροπή. Όσο κι αν αυτοί θα προσπαθήσουν και όσο κι αν τα δώσουν όλα στο «σπίτι» τους, αυτή η «γαλανόλευκη» δεν μπορεί να μην είναι στο Μουντιάλ.


Μια Εθνική που έδωσε πολλές και ηχηρές απαντήσεις στον πιο κρίσιμο αγώνα της τα τελευταία δυο χρόνια. Μια ομάδα που είχε κατηγορηθεί πως δεν παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο, πως ενδιαφέρεται πρώτα να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και πως δεν μπορεί να κυριαρχήσει απέναντι σε ομάδες με ταλέντο και ποιότητα. Όλα αυτά, ανατράπηκαν το βράδυ της Παρασκευής (15/11) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού η Ελλάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιξε εξαιρετικά, παρουσίασε κατά διαστήματα όμορφο θέαμα και με τον Μήτρογλου και τον Σαλπιγγίδη... εκτέλεσε τους Ρουμάνους που είχαν μοναδική καλή στιγμή στο ματς το γκολ που πέτυχαν στο 19' με τον Στάνκου.


Από το... λαιμό και καθαρίσαμε!


Έχοντας μπει σε ένα κατάμεστο και γαλανόλευκο απ' άκρη σ' άκρη γήπεδο, η Εθνική δεν μπορούσε παρά να κυριαρχήσει στο ματς. Παρά την εξαιρετική και δυναμική παρουσία των Ρουμάνων στις κερκίδες, καθώς έστησαν ένα ξέφρενο πάρτι οι περίπου 2000 οπαδοί τους που ήρθαν στην Ελλάδα για το ματς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε με το... καλησπέρα τα ηνία και στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς προηγήθηκε.


Ήταν το 14' όταν ο Σαλπιγγίδης σήκωσε εξαιρετικά τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων, ο Μήτρογλου έκανε τη σωστή κίνηση και δεν συγχώρησε, γράφοντας το 1-0. Με το ρυθμό που είχαν αγώνας και εξέδρα, φαινόταν πως η Εθνική θα «τελειώσει» πολύ γρήγορα τη Ρουμανία, όμως, στη μία και μοναδική τους ευκαιρία οι παίκτες του Πιτούρκα κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Στάνκου στο 19' να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας και να φέρνει το ματς στα ίσα.


«Σάλπι-γκολ» και «Μητρο-γκολ» για... Ρίο!


Το γκολ της Ρουμανίας λίγο πτόησε ωστόσο την Εθνική. Ένα λεπτό μετά, με εξαιρετικό συνδυασμό των διεθνών ο Τοροσίδης βγήκε από δεξιά και σέντραρε με τη μία για τον επερχόμενο Σαλπιγγίδη ο οποίος πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα για να δώσει που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη γαλανόλευκη.


Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ήταν εμφανής η ανωτερότητα των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου, κατέβασαν κάπως ρυθμούς κάνοντας σωστή διαχείριση του ματς, μέχρι που οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να... εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Ελλάδα φόρτσαρε ξανά, ο Κατσουράνης πήρε ηγετικό ρόλο και σε μια στημένη μπάλα στο 66' έκανε πανέξυπνη κεφαλιά-πάσα στο Μήτρογλου, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σκότωσε τους Ρουμάνους!


Η πρόκριση θα μπορούσε να έχει τελειώσει οριστικά, αν το γκολ του Φάνη Γκέκα, που επέστρεψε στην Εθνική, στο 89', δεν ακυρωνόταν ως οφσάιντ.


Ο κόσμος πάντως δεν έχασε ευκαιρία να αποθεώσει όλους τους διεθνείς, λίγο περισσότερο τον Γιώργο Καραγκούνη των 130 συμμετοχών και τους Κώστα Μήτρογλου και Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τα γκολ που πέτυχαν! Η Ρουμανία πάλι, έφυγε ηττημένη και δεν θα έχει στη ρεβάνς των Λάζαρ, σε μια ρεβάνς που εμείς θα πάμε... για check-in εισιτηρίων με προορισμό το Ρίο...

Βραζιλία... ερχόμαστε!!!



ΠΗΓΗ onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου