Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ρόδος:Κατέβασαν νερά τα ποτάμια και οι χείμαρροι. Βροχή με το τσουβάλι… (Φωτο)

Στα 70 χιλιοστά έφτασε η βροχόπτωση σε μια νύχτα, που σημαίνει ότι έβρεξε όσο το ¼ του έτους.
Άνοιξαν ποτάμια και χείμαρροι σε ολόκληρη τη Ρόδο μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν την Πέμπτη και ολόκληρη τη νύχτα προς την Παρασκευή. Αυτή την ώρα το κύμα της κακοκαιρίας έχει απομακρυνθεί και η πρόβλεψη για το υπόλοιπο της ημέρας είναι συννεφιά με θερμοκρασία έως 19 βαθμούς και χαμηλής έντασης νοτιοανατολικούς ανέμους. Το Σάββατο θα είναι μια συννεφιασμένη μέρα, ενώ από την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού με λίγες ώρες λιακάδα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός – με δύο μέρες ηλιόλουστες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ ισχυρές και σημειώθηκαν μικροπροβλήματα κατολισθήσεων, χωρίς όμως άλλες συνέπειες.
Το χρήσιμο είναι ότι με μια βροχερή νύχτα αναπληρώθηκε η ανομβρία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου – δύο μήνες στη διάρκεια των οποίων έβρεξε μόνο 3 φορές. Οι μετρήσεις της νυχτερινής βροχόπτωσης δείχνουν ότι έπεσε βροχή 70 χιλιοστών που για τα δεδομένα της Ρόδου αντιστοιχεί περίπου στο ¼ του χρόνου. Αυτό άλλωστε είναι εμφανές και από το γεγονός ότι όλα τα ποτάμια κατέβασαν νερό, όπως και οι χείμαρροι. Αισθητά ανέβηκε και η στάθμη του νερού και στα φράγματα Γαδουρά και Απολακκιάς.
Ο περισσότερος όγκος βροχής έπεσε στη βορειοδυτική Ρόδο, στα μεσόγεια χωριά και στον ορεινό όγκο του νησιού. Επίσης έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις και στο υπόλοιπο τμήμα του νησιού, ενώ στην ανατολική πλευρά σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.











Φωτορεπορτάζ: Rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου