Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

"Βόμβα": Η Κομισιόν επιχειρεί να μπλοκάρει την επένδυση της Cosco

"Βόμβα": Η Κομισιόν επιχειρεί να μπλοκάρει την επένδυση της Cosco
Δε θέλουν την είσοδο Κινεζικών Κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Απίστευτο και όμως αληθινό!
Αυτοί που κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα και την κατηγορούν για ολιγωρίες και καθυστερήσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή οι δανειστές μας και η Κομισιόν, επιχειρούν να ''μπλοκάρουν'' την επένδυση ύψους 230 εκ. ευρώ της Cosco για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.
Μιλάμε για μια επένδυση που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και δεν περιορίζεται μόνο στο σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων αλλά προβλέπει την κατασκευή προβλήτα πετρελαιοειδών (για λογαριασμό του ΟΛΠ) και την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των προβλητών στην ανατολική πλευρά του λιμανιού του Πειραιά.

Υπάρχουν δηλαδή, πέρα από την επένδυση και σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr η Κομισιόν, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, αναζητεί περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση και ερευνά τις συμβάσεις που αφορούν τη συμφωνία και την παραχώρηση.
Πηγές της Κομισιόν μιλούν για τη δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος από την Cosco στο συγκεκριμένο τομέα, κάτι που εκτιμούν ότι αντίκειται στους κανονισμούς της Ε.Ε για τον ανταγωνισμό.
Η πρόθεσή τους να εμποδίσουν τη συμφωνία με την Cosco είναι εμφανής και έχει θορυβήσει την ελληνική πλευρά.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κομισιόν ήταν πάλι που ματαίωσε την παραχώρηση της ΔΕΠΑ στους Ρώσους παρά το πολύ υψηλό τίμημα της προσφοράς του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού προς το ελληνικό δημόσιο.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις ενώ η Κινεζική πλευρά έχει διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι σε περίπτωση ματαίωσης ή ακύρωσης της συμφωνίας, θα επανεξετάσει το σύνολο των επενδυτικών πρωτοβουλιών και σχεδίων της στην Ελλάδα.
Το ερώτημα βέβαια είναι πως ζητούν ή απαιτούν μέτρα όταν την ίδια στιγμή ματαιώνουν ή προσπαθούν να ματαιώσουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
cosco limanI peiraias aftodioikisi
Σε κάθε περίπτωση γίνεται φανερό ότι η χώρα έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί που δεν το έχει παίξει. Τη γεωπολιτική της θέση και στρατηγική.
Όταν υπάρξει πολιτική ηγεσία που θα μπορέσει να παίξει αποφασιστικά αυτό το χαρτί, πολλά θα αλλάξουν.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου