Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Λαβρόφ: Η Δύση έχει χάσει την αίσθηση της πραγμαικότητας

Σφοδρή αντίδραση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προς τις δυτικές χώρες για τη στάση τους στο θέμα της ευρωπαϊκής πορείας της Ουκρανίας...
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες "έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας" όσον αφορά τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας είναι έργο προβοκατόρων.
Σύμφωνα με το Λαβρόφ η αντίδραση των Δυτικών μετά την άρνηση της Ουκρανίας, τον περασμένο μήνα, να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ "άγγιξε τα όρια της υστερίας" και ήταν δυσανάλογη σε σχέση με μια "απολύτως φυσιολογική απόφαση".

"Τί έκανε η κυβέρνηση (του προέδρου Βίκτορ) Γιανουκόβιτς; Αποχώρησε από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων;Ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ατομική βόμβα; 'Η σκότωσε κάποιον;", διερωτήθηκε ο Λαβρόφ.
"Πραγματοποιούνται τόσο μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους με συνθήματα τόσο επιθετικά, σαν να 'εχει κηρύξει η Ουκρανία πόλεμο εναντίον ενός ειρηνικού κράτους ενάντια στην επιθυμία του λαού της", τόνισε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24.
"Η αντίδραση αυτή δεν αντιστοιχεί σε μια φυσιολογική ανθρώπινη ανάλυση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτήν κρύβονται προβοκάτορες. Το γεγονός ότι οι δυτικοί εταίροι μας έχουν, όπως φαίνεται, χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας με θλίβει βαθιά", πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου