Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στα... ψώνια

Dow16.071,98-14,43 -0,09%  



  Nasdaq4.059,8915,14 0,37%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Έχοντας αφήσει πίσω τους τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου, οι δείκτες της Wall Street ξεκινούν τον τελευταίο του μήνα του έτους με μικτά πρόσημα, έχοντας μπροστά τους μία πλούσια σε οικονομικά στοιχεία εβδομάδα.

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ενδείξεις για το πώς εξελίσσεται η εορταστική περίοδος για τους λιανοπωλητές. Οι προβολείς αναμένεται να στραφούν στις μετοχές των EBay και Amazon καθώς διανύουν την Κυβερνο-Δευτέρα –μία από τις ημέρες του έτους που κορυφώνεται η κατανάλωση μέσω διαδικτύου. Η μετοχή της eBay καταγράφει άνοδο 2,32%, ενώ της Amazon κινείται στο -0,92%.

Η Κυβερνο-Δευτέρα επινοήθηκε από την ψηφιακή μονάδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στις διαδικτυακές πωλήσεις όταν ο κόσμος θα έχει επιστρέψει στο γραφείο του μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών και τη «Μαύρη Παρασκευή». Η ομοσπονδία προβλέπει ότι 131 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ψωνίσουν από το διαδίκτυο τη Δευτέρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 24,70 μονάδες (-0,15%) και βρίσκεται στις 16.061,60 μονάδες. Εάν ο δείκτης διατηρήσει θετικό πρόσημο το Δεκέμβριο ενδέχεται να καταγράψει ετήσια άνοδο 3.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 3,40 μονάδων (-0,09%) φτάνοντας τις 4.056,40 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,00 μονάδων (0,06%) και βρίσκεται στις 1.806,80 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης έχει να σημειώσει αρνητική επίδοση το μήνα Δεκέμβριο από το 2007.
Στα μάκρο της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011 σκαρφάλωσε το Νοέμβριο ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM διαμορφώθηκε στις 57,3 μονάδες από 56,4 μονάδες τον Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν επιβράδυνση του δείκτη στις 55,2 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Στο μεταξύ αυξήθηκαν τον Οκτώβριο οι δαπάνες για κατασκευαστικά έργα στις ΗΠΑ μετά την υποχώρηση του Σεπτεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία και για τους δύο μήνες λόγω της μερικής αναστολής των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο στα 908,4 δισ. δολ. σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη άνοδο 0,4%.

Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών ωστόσο, η προσοχή στρέφεται κυρίως στα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο να πλήξει τις μετοχές. Ορισμένοι ανησυχούν πως εάν η αύξηση των θέσεων απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα είναι πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης, η Federal Reserve ενδέχεται να αποφασίσει εντός του μήνα την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η πλειοψηφία ωστόσο των στρατηγικών αναλυτών αναμένει την επίμαχη κίνηση στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου