Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ...23ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΕ ΝΑΟ

Ο νεαρός κόπτης αιμόφυρτος από το σεκταριστικό μίσος
Ο νεαρός κόπτης αιμόφυρτος από το σεκταριστικό μίσος
Βρυξέλλες,Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.
Στις 02.01.13 υπέκυψε στα τραύματά του ο 23χρονος κόπτης Εhad Ghattas μετά την επίθεση με σφαίρες που δέχθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε μετά από μια σύντομη όσο και άνιση μάχη με τον θάνατο.
Τα μέλη των “Αδελφών Μουσουλμάνων” συνέχισαν τις τρομοκρατικές τους απόπειρες κατά την διάρκεια της εορταστικής επετείου της αλλαγής της χρονιάς.Οι διαδηλωτές έριξαν πυρά στον αέρα κοντά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ain Shams στο Κάιρο και ενώ στο εσωτερικό τους ήταν σε εξέλιξη λειτουργία επ΄ ευκαιρία του νέου έτους.Μια από τις σφαίρες που εκτόξευσαν οι εξτρεμιστές βρήκε τον άτυχο Εhab στο κεφάλι.

Οι νέοι της ενορίας και οι κάτοικοι των περιχώρων περιφρουρούσαν την εκκλησία από ενδεχόμενο εμπρησμό ή άλλου είδους επίθεση ώσπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που έτρεψαν σε φυγή τους επίδοξους δράστες.Ωστόσο δεν κατόρθωσαν σ΄ αυτήν την περίπτωση να αποτρέψουν την αιματοχυσία.
Ο νεαρός Ehab Ghattas μετά το επεισόδιο διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Saint Pierre στην Ηλιούπολη.Η υγεία του επιβαρύνθηκε κι από το γεγονός ότι πολλά νοσοκομεία αρνήθηκαν να του κάνουν εισαγωγή γιατί δεν έκριναν την κατάσταση του επείγουσα ή επικαλέσθηκαν έλλειψη νοσοκομειακής κλίνης κάτι που γεννά ερωτηματικά ως προς ενδεχόμενο δόλο.Οι αστυνομικές αρχές με δελτίο τύπου που εξέδωσαν βάλουν κατά των “Αδελφών Μουσουλμάνων” για τις ταραχές που προκάλεσαν γύρω από το ναό .
Η νεοαιλίστικη ένωση των κοπτών Maspero Youth Union κατηγόρησε τις αρχές για έλλειψη ασφάλειας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Κατήγγειλε επίσης ότι κανένα ασθενοφόρο δεν έσπευσε να παραλάβει τον αιμόφυρτο νεαρό ώσπου αναγκάσθηκε ο αδερφός του να τον μεταφέρει με ιδιωτικό μέσο.Zήτησε μάλιστα να διεξαχθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες για ολιγωρία των αρχών ενώ καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο τους αδελφούς μουσουλμάνους που διέπραξαν το έγκλημα.
Πηγές : 1 Blog copte
2 Daily News Egypt

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου