Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αίσχος και ντροπή!Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής αναζητώντας νοσοκομείο να τον δεχτεί

Αθήνα:Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, πράγμα που δεν συνέβη, όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο είχε σημάνει συναγερμό για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, η ζωή των οποίων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μετά τον θάνατο του 66χρονου, εννέα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο.
Το Κοινωνικό Ιατρείο είχε καλέσει τους πολίτες να κινητοποιηθούν, να καλέσουν μαζικά στα  τηλέφωνα του υπουργείου Υγείας και να στείλουν μαζικά e-mail στις διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πάντως το υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ασθενών, οι οποίοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Σε σχετική ανακοίνωσή του στο facebook το Ιατρείο αναφέρει:
«Από το πρωί είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο υγείας, σχεδόν όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς μας που βρισκόντουσαν σε κίνδυνο έχουν μπει σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους. Η ανταπόκριση όλων σας στην έκκληση μας ήταν παραπάνω από συγκινητική και στην κυριολεξία αναγκάσατε τους κυβερνόντες να λυγίσουν και να κάνουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Το θέμα δεν θα το αφήσουμε εδώ όμως. Θα δώσουμε δυναμική συνέχεια. Το ιατρείο μας καθημερινά κατακλύζεται από πολίτες που η πολιτεία τους έχει στρέψει την πλάτη και αδιαφορεί για αυτούς. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τους βοηθάμε σε ιατροφαρμακευτικό επίπεδο (όπου μπορούμε) και όπου δεν μπορούμε να απαιτούμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο οι πολίτες μας αγκαλιάζουν και μας στηρίζουν όπως έγινε αυτές τις 2 ημέρες. Μέσα από τις καρδιές μας ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ! Χωρίς την βοήθεια σας δεν θα είχαμε καταφέρει ΤΙΠΟΤΑ.»
Το Ιατρείο έχει ξεκινήσει και διαδικτυακή συλλογή υπογραφών με θέμα «Σταματήστε τις εγκληματικές περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας! Πείτε στην Τρόικα να σταματήσει τις απάνθρωπες πολιτικές της».
Τι απαντά ο Α.Γεωργιάδης
«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται.
Μεταθέτοντας τις ευθύνες στα νοσοκομεία, ζήτησε εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, να δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία ώστε να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΠΗΓΗ news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου