Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ" Η ΑΓΚΥΡΑ Υπέρπτηση 6 τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από τους Φούρνους


Υπέρπτηση πάνω από το σύμπλεγμα των Φούρνων από 6 τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποια πραγματοποίησαν επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού πετώντας ανά δυάδες.
Ο σχηματισμός αρχικά εισήλθε στις 14:31 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λήμνου και Λέσβου
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου στις 14:58 πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος πιο συγκεκριμένα πάνω απο τις νησίδες Ανθρωποφάγοι πετώντας χαμηλά σε ύψος 1.800 μέτρων  και αποχώρησαν στις 15:02 βόρεια του Αγαθονησίου.

Συνολικά και εκτός της υπέρπτησης της τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 1 παράβαση του FIR Αθηνών. Από τα τουρκικά μαχητικά τα 2 έφεραν οπλισμό.
Για την αναχαίτισή τους απογειώθηκε ένα ζεύγος μαχητικών F-16 από τη Λήμνο.
Το πρώτο 20ημερο του Ιανουαρίου η Τουρκία έχει αποδοθεί σε μια νέα προσπάθεια αύξησης της έντασης στο Αιγαίο κάνοντας κυριολεκτικά ότι θέλει: Στέλνει μαχητικά της να πραγματοποιούν δεκάδες παραβιάσεων, ελικόπτερα και μαχητικά να πετούν πάνω νησιά του Αιγαίου, φρεγάτες να φτάνουν μέχρι τις ακτές της Αττικής.
Μόλις το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου η τουρκική Αεροπορία έχει σημειώσει 182 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, όταν ο μέσος μηνιαίος όρος των παραβιάσεων το 2013 ήταν 53. Κι ακόμη ο μήνας έχει άλλες 8 ημέρες.
Αύξηση υπάρχει και στους αριθμούς των παραβάσεων του FIR Αθηνών (61), όπως επίσης και στα τουρκικά μαχητικά που εισήλθαν χωρίς βέβαια σχέδια πτήσεως στο Αιγαίο (62). Εκεί όμως που παρατηρείται μεγάλη αύξηση είναι στην είσοδο των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235MPA και στα ελικόπτερα τόσο της Ακτοφυλακής όσο και του Στρατού και του Ναυτικού
Η όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής διολισθαίνει σε όλο και πιο επικίνδυνα επίπεδα. Αν και οι τούρκοι φαίνονται σίγουροι πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει -αλλιώς δε θα προχωρούσαν σε τέτοιες πρακτικές- εντούτοις κανείς δεν είναι σίγουρος για το πια μπορεί να είναι η επόμενη κίνησή τους και πόσο επώδυνη για την Ελλάδα.
Προς το παρόν πάντως ακολουθούν ένα σχέδιο σταδιακής κλιμάκωσης παρατηρώντας τις αντιδράσεις της Ελλάδας. Μάλιστα φτάνουν και σε σημείο να μας δουλεύουν κανονικά, όπως στην περίπτωση υπέρπτησης του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Σάμο. Εκεί τάχα ζήτησαν συγνώμη , συγνώμη την οποία φυσικά δέχθηκε η Αθήνα λέγοντας «{εντάξει λάθος έκαναν τα παιδιά δεν το ήθελαν».
Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τέτοια «λάθη» δεν γίνονται τυχαία. Από την άλλη γνωρίζουν οι τούρκοι πως με μια «συγνώμη» καθαρίζουν χαλαρά  μέχρι την επόμενη καθώς και εκείνη θα την κάνει δεκτή η Ελλάδα.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΗΓΗ defencenet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου