Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή για το αν ο Μαριάς ήταν... ΠΑΣΟΚ(Βίντεο)

«Είστε υπέρ της κωλοτούμπας», είπε ο Αρ.Ντινόπουλος στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ - Καταγγελίες Πάνου Καμμένου για «δημοσιογράφους που τα «έπαιρναν» από το ΤΤ και έγιναν βουλευτές» αλλά και «νεοφασίστες στο κόμμα του κ. Σαμαρά».Η ένταση δημιουργήθηκε κατά την συζήτηση άρσης ασυλιών μεταξύ των οποίων και του κ. Ντινόπουλου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο κ. Μαριάς. Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε σε τηλεοπτική εκπομπή τον κ. Μαριά ότι το 2000 καλούσε τον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο και στην εκλογική νίκη του κ. Κ. Σημίτη. Ο κ. Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια παραδέχθηκε: «Έδωσα μάχες με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είχε καμία σχέση με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη ο κ. Ντινόπουλος επέμεινε λέγοντας: «Ο κ. Μαριάς μετέτρεψε την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Πράγματι σε εκείνη τη συνέντευξη είχα πει ότι ο κ. Μαριάς παραμονές εκλογών του 2000 έλεγε ότι μετά τις εκλογές θα επακολουθήσει νέα άνθιση του Χρηματιστηρίου μετά την μεγαλειώδη νίκη Σημίτη. Αυτός ήταν τότε ο κ. Μαριάς που τώρα παρουσιάζεται ως δήθεν εχθρός των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Μας μηνύει γιατι τον είπαμε Πασόκο την περίοδο που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Έρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που έχει απευθύνει στους βουλευτές της συμπολίτευσης τις χειρότερες ύβρεις. Ο αρχηγός του προέτρεπε τους πολίτες να λυντσάρουν τον δήμαρχό τους. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν άρσεις ασυλίας για μείζονα οικονομικά εγκλήματα..

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο Μαριάς μετέτρεψε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα. Επιτομή δικτατορικών καθεστώτων αυτά που κάνει ο Μαριάς. Δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα του δεν ψήφισε την διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.»  και πρόσθεσε «είστε μετρ της κωλοτούμπας. Στις προσεχείς εκλογές όταν θα σας πω ότι ανήκατε στο κόμμα του Καμμένου δεν ξέρω αν θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας κακούργημα». Με την σειρά του ο κ. Καμμένος κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να αναφέρει ποια είναι τα οικονομικά εγκλήματα που ανέφερε και εξήγησε «Ζητείται η άρση της ασυλίας μου για δηλώσεις που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση για τον κ. Πάχτα, όταν ο αρχηγός σας, ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη υζ μιλούσε για χειροβομβίδες σε καφενεία» και πρόσθεσε «Οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ.Σαμαράς στο κόμμα της ΝΔ το μετέτρεψαν σε βιομηχανία μηνύσεων για πολιτικές δηλώσεις.

Θα ανακαλέσει τώρα ο κ.Ντινόπουλος για το ψέμα που είπε για τις οικονομικές υποθέσεις. Έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε προσωπικά το Σώμα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να πετάει ατιμωρητί τόνους λάσπης από τη βουλή. Συμφέρον έχουν να το κάνουν οι εκδότες που έχουν πτωχεύσει και συνεχίζετε να τους επιχορηγείτε και οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το ΤΤ και τώρα είναι βουλευτές. Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή και να μας βάλετε φυλακή, είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε, να το υποστούμε και να κάνουμε χρήση του άρθρου 120 του συντάγματος».

Τον λόγο ζήτησε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη λέγοντας «Το μόνο που δεν κάνει η ΝΔ είναι να έχει στους κόλπους της νεοφασισμό. Δεν δεχόμαστε τέτοια πράγματα από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ  που υ ένωσαν τη ψήφο τους με τους βουλευτές της ΧΑ στην ίδια κάλπη». Ένταση επικράτησε και κατά την συζήτηση της περίπτωσης του κ. Βασίλη Καπερνάρου για τον οποίο υπάρχει μήνυση για φορολογική υπόθεση. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι είναι δεν έχει κάνει καμία παράβαση και κατηγόρησε τον πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για απόκρυψη στοιχείων.

Ο κ. Μαριάς σε έξαλλη κατάσταση ζήτησε ξανά τον λόγο – ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος – σημειώνοντας ότι «Οσες προσπάθειες παράνομες για άρσεις ασυλιών δεν θα μας λυγίσετε στον πόλεμο εναντίον της τρόικας. Αυτή την βουλή που την μετατρέπετε σε όργανο πολιτικών διώξεων θα το βρείτε απέναντί σας». Όταν δε από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ ακούστηκαν διαμαρτυρίες, απάντησε «ηρεμήστε κύριοι συνάδελφοι. Ξέρω σας «σπαταλώ» τον χρόνο γιατί εσείς ήρθατε μόνο να ψηφίσετε και να βγάλετε το μεροκάματο».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου