Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αστείες δικαιολογίες του ανεκδιήγητου γραμματέα Εσόδων, έπειτα από την κατάσχεση σπιτιού 60χρονου ανέργου

Κατασχετήριο σπιτιού για χρέος 391 ευρώ έστειλαν οι υπηρεσίες του απίθανου γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη σε άνεργο πολίτη. Η υπόθεση είναι συγκλονιστική και γίνεται τραγική, καθώς είναι φανερό ότι δεν τηρούνται πλέον τα προσχήματα και η Εφορία επιπίπτει σαν κοράκι ακόμα και στους ανέργους.

 Ο 60χρονος, ο οποίος ζει με την 90χρονη ανάπηρη μητέρα του, δέχτηκε το κατασχετήριο την Παρασκευή για χρέος, το οποίο προσαυξήθηκε μέσα στα χρόνια, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ποτέ, προηγουμένως.

Χθες, ο γενικός γραμματέας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποστολή του κατασχετήριου με αστείες και ασόβαρες δικαιολογίες.


Ειδικά για το θέμα της κατάσχεσης, ο ανεκδιήγητος Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι ο προαναφερόμενος άνεργος πολίτης δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Εφορία απέστειλε το κατασχετήριο, ώστε να μην παραγραφεί η υπόθεση. Πάντως, ο απίθανος Θεοχάρης δεν παρέλειψε στον τηλεοπτικό αέρα να καλέσει τον άνεργο να πάει να ρυθμίσει το χρέος του...

 «Ο λόγος που γίνεται η κατάσχεση σε αυτή την περίπτωση είναι γιατί είμαστε στο τέλος του έτους και όλα αυτά τα χρέη παραγράφονται, οπότε ο έφορος, σε μια προσπάθεια να μην έχει και δικές του ευθύνες, προχωρά στην κατάσχεση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, υπογραμμίζοντας: «Η κατάσχεση δεν είναι διαδικασία για να πάρεις το σπίτι. Είναι μια κίνηση νομική, για να μπορέσει να μην παραγραφεί το χρέος».

Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμα ότι για ακίνητα ισχύουν κατασχέσεις από του ποσού των 300 ευρώ και πάνω, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την περίπτωση κατάσχεσης εις χείρας τρίτων αποφασίστηκε να πάει στα 500 ευρώ.

Ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης είπε πρόσφατα ότι ο φόρος ακινήτων είναι ένας αριστερός φόρος, υπό την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η επιβολή του φόρου γίνεται με παλιές αντικειμενικές αξίες (και όχι τις νέες με τα ισχύοντα στην αγορά, όπως θα ήταν και το φυσιολογικό), για να μπορεί το Δημόσιο να εισπράττει τα υψηλά έσοδα που έχει προγραμματίσει.

ΠΗΓΗ dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου