Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Πράγα: Νεκρός από έκρηξη ο Παλαιστίνιος πρέσβης

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμά του. O Παλαιστίνιος πρέσβης στην Τσεχία έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμά του στην Πράγα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία που επικαλούνται πληροφορίες των τοπικών αρχών.

Ο 56χρονος πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, Τζαμάλ αλ Τζαμάλ, τραυματίστηκε σοβαρά λίγο πριν το μεσημέρι στην κατοικία του.
«Η μοναδική πληροφορία που μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή είναι ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στην κατοικία ενός Παλαιστίνιου διπλωμάτη», είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας Αντρέα Ζούλοβα.


«Ο διπλωμάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ερευνούμε την υπόθεση», συμπλήρωσε η Ζούλοβα.

Όπως αναφέρει το Radio Prague, την ώρα της έκρηξης τα μέλη της οικογένειας του ξύπνησαν από την έκρηξη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, χωρίς να τραυματιστούν.


Η αστυνομία της Πράγας, η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πρεσβευτική κατοικία έχουν αποκλειστεί.
Ειδικοί και σκύλοι της αστυνομίας εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση εκρηκτικών, πραγματοποιούν έρευνα στο κτίριο.
Με βάση τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού τη στιγμή που ο διπλωμάτης προσπαθούσε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μία 52χρονη γυναίκα, έπειτα από το σοκ που υπέστη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τη σύζυγο του Τζαμάλ αλ Μαλάλ.
Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, σε μία προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο έχασε τη μάχη για τη ζωή του.










ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου