Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Στον Ανακριτή οι Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας

Ενώπιον των εφετών - ανακριτών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογείται από τις 9 το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

Ακολούθως αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και στη συνέχεια ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Και οι τρεις στις δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τους μάρτυρες που έκαναν λόγο για τάγματα εφόδου, ψευδομάρτυρες, και υποστήριξαν ότι η αλήθεια θα λάμψει.
Οι τρεις βουλευτές είχαν ζητήσει και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν έναντι της κατηγορίας, σε βαθμό κακουργήματος, της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα η Βουλή είχε ψηφίσει την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών.

Σε βάρος των τριών βουλευτών έχουν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία μια σειρά προστατευόμενων μαρτύρων, καταλογίζοντάς τους σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση και τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και έκνομες ενέργειες.

Για τον βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργο Γερμενή, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου