Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δάκος χτύπησε την Ελιά! Στα δυο μοιράστηκαν οι 58 - Δεν συμφωνούν όλοι με την αποχώρηση!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ
Από το newsit.gr

 - Πολλά μέλη των 58 δηλώνουν άγνοια για την αποχώρηση της πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά
- Μιλούν για προσωπική απόφαση του άτυπου επικεφαλής Γιάννη Βούλγαρη!
- Νωρίτερα τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου του ανακοίνωσε την αποχώρηση της Πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά
- Δεν θα συμμετάσχουν ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε στην συνδιάσκεψη
- Διαφώνησαν για τον τρόπο κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου
Το έλα να δεις γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ενώ αρχικά ο άτυπος επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των 58 Γιάννης Βούλγαρης ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την αποχώρηση των 58 από την Ελιά, δεν φαίνεται να συμφωνούν και οι 58 με αυτή την θέση....


Μάλιστα ενώ έχει ήδη εκδοθεί μια ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία των 58 που εξηγεί την αποχώρηση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκδοθεί και δεύτερη...

Ενδεικτικά της διάστασης απόψεων που υπάρχει μέσα στους 58 είναι τα όσα είπε ο Χρήστος Λάζος, μέλος της  αντιπροσωπείας των 58 στην συνάντηση που έγινε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, όπου συζητήθηκε το θέμα της συνδιάσκεψης.

"Εμείς ποτέ δεν είπαμε οτι είμαστε παρατηρητές, ή φεύγουμε ή τα διαλύουμε. Εμείς θα συμμετέχουμε κανονικά στην πολιτικη διαδικασία της Συνδιασκεψης. Εχουμε συμφωνήσει εξάλλου στη θεματολογία της κι έχουμε εκπεφρασμένες θέσεις για την ΕΕ. Όλες οι επιτροπές πρωτοβουλίας μας απ' όλη την Ελλάδα θα έλθουν στη Συνδιάσκεψη. Και προεκλογικά όπου θέλετε να πάμε θα πάμε. Δε συμμετέχουμε επίσημα γιατι άλλαξαν τα δεδομένα με τη θεσμοθέτηση του σταυρού."


Τι λεει η ανακοίνωση


Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία των "58" γνωστοποιεί ότι "δε συμμετέχει στις διαδικασίες ή σε διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, δεν αναφέρεται σε ονόματα και δε θα υπάρχουν υποψήφιοι «αντιπρόσωποι» των "58" στο ψηφοδέλτιο".
Οι "58" αποδίδουν εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνοντας λόγο για "άμυνες και στενούς μικροκομματικούς υπολογισμούς, που είναι ακόμα ισχυροί και εμποδίζουν τη συνολική ανασυγκρότηση του χώρου".
Η Πρωτοβουλία δηλώνει ωστόσο θα συμμετάσχει στην Πολιτική Διάσκεψη της 8-9 Μαρτίου με τον Μάρτιν Σουλτς και θα συνεχίσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, στηρίζοντας τον εκλογικό αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Το χρονικό της αποχώρησης


Η παροιμία "κακό χωριό, μικρό χωριό" φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον περιβόητο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό το τελευταίο διάστημα μεταξύ των 58 και του περιβάλλοντος Βενιζέλου. Έτσι, προκειμένου να μην χαλάσουν περισσότερο τις καρδιές τους αποφάσισαν μακριά κι αγαπημένοι.

Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό. Ο άτυπος αρχηγός των 58 Γιάννης Βούλγαρης σήκωσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον άκουσε να του λέει: "δεν κατεβαίνετε μόνοι σας καλύτερα στις ευρωεκλογές;"

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και άρχισε το μάδημα της Ελιάς.


Ο άτυπος επικεφαλής των 58 κ. Γιάννης Βούλγαρης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι οι 58 έγιναν...38(!), με τους 20 ουσιαστικά να αποχωρούν εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στην υιοθέτηση του σταυρού και την πρόθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να άρει το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτής και του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Η πρωτοβουλία των 58 αποφάσισε να μην λάβει μέρος ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και στην συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και την Οργανωτική Επιτροπή. Απλά θα συμμετέχουν ως παρατηρητές!

Ωστόσο όπως τονίζεται αν κάποιος από τους 58 θέλει να είναι υποψήφιος δεν θα του απαγορευθεί.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση κάποιοι εκ των 58 είναι ότι στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων όπου είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ, των "58", της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας και άλλων 4 κεντροαριστερών κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου