Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η Αίγυπτος προχωρά σε εκμετάλλευση “οικοπέδων” εντός της ελληνικής ΑΟΖ!

“ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ” ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Άλλη μια “επιτυχία” της κυβέρνησης Α.Σαμαρά η οποία κατάφερε να βγάλει από μόνη της το Καστελόριζο εκτός ελληνικής ΑΟΖ με την χαρακτηριστική της αδράνεια αφού η Αίγυπτος προκήρυξε νέο γύρο εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου με τα δύο να βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ ταιριάζοντας με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή οι Αιγύπτιοι θεωρούν ότι το Καστελόριζο ουσιαστικά δεν “υπάρχει” και βλέπουν την δική τους ΑΟΖ να συνενώνεται με την τουρκική.
Ψυχρολουσία για την Ελλάδα αποτελεί η θέση της Αιγύπτου για “τριμερή διαπραγμάτευση Ελλάδας, Αιγύπτου ,Τουρκίας”, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Την άποψη αυτή φέρεται να έχει εκφράσει ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ κατά την πρόσφατη επίσκεψή στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2013 το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου και συγκεκριμένα η Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (EGAS) αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου γύρου εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου. Από τα επτά οικόπεδα, τουλάχιστον δύο εξ’ αυτών βρίσκονται σε περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, σε απόλυτη ταύτιση, με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, «σβήνοντας» από τον χάρτη το Καστελόριζο και αγνοώντας προφανώς πλήρως τις απόψεις της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις.

Η κυβέρνηση που εξακολουθεί να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής τις εξελίξεις στην περιοχή πίστεψε ότι αρκούσε μια βιαστική επίσκεψη του Βενιζέλου στην Αίγυπτο για να “δέσει” το Κάϊρο. Και τώρα πληρώνουμε το κόστος των λάθος προτεραιοτήτων που φαίνεται ότι υπάρχουν στην κυβέρνηση. Προτεραιότητες στις οποίες φαίνεται ότι δεν χωρά η ΑΟΖ!

Απλά είναι τα πράγματα. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρετσι για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, σαν προτεραιότητα έχει να ικανοποιεί τους δανειστές και τους Γερμανούς, των οποίων οι σχεδιασμοί δεν συμπίπτουν με τα εθνικά μας θέματα.

defencenet.gr

ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου