Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γνωρίστε την πιο περίεργη πόλη της Ευρώπης αν όχι του κόσμου! Η πόλη που χτίστηκε κάτω από τον βράχο!!!

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν σε μερικά "περίεργα" μέρη, όπως σε πόλεις που χτίστηκαν στη βάση ηφαιστείων ή σε επισφαλή μοναστήρια στο βουνά των Himalayan. Σε αυτή τη πόλη που μοιάζει να έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη, οι ντόπιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν να την κατοικούν σαν να μην τρέχει τίποτα...

Καλώς ήλθατε στην πόλη Setenil de las Bodegas στην Ισπανία, όπου περίπου 3.000 κάτοικοι ζουν κυριολεκτικά, κάτω από έναν βράχο.









Αυτή η μικρή πόλη βρίσκεται 157 χιλιόμετρα (98 mi) βορειοανατολικά του Κάντιθ. Έχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα κατά μήκος ενός στενού φαραγγιού του ποταμού. Η πόλη εκτείνεται κατά μήκος της πορείας του ποταμού Trejo με μερικά σπίτια να χτίζονται μέσα στα τείχη (βράχο) του ίδιου του φαραγγιού, που δημιουργήθηκε με τη διαμόρφωση φυσικών σπηλαίων ή προβόλους και την προσθήκη ενός εξωτερικού τοίχου.

Σύγχρονη Setenil ήταν μια οχυρωμένη πόλη των Μαυριτανών .

Η χρονολόγηση του κάστρου είναι τουλάχιστον από την Almohad περίοδο τον 12ο αιώνα.

Η παράδοση υποστηρίζει ότι το καστιλιάνικο όνομα της πόλης προήλθε από τη ρωμαϊκή Λατινική nihil φράση Septem («επτά φορές τίποτα»).
Αυτό λέγεται για να αναφέρονται και στην ανθεκτικότητα της πόλης των Μαυριτανών στις χριστιανικές επίθεσεις, φέρεται να την κατακτούν μετά από επτά πολιορκίες. Αυτό έλαβε χώρα κατά τα τελευταία χρόνια της χριστιανικής Επανάκτησης .
Πολιορκήθηκε ανεπιτυχώς το 1407 η Setenil έπεσε τελικά το 1484, όταν οι χριστιανικές δυνάμεις εκδίωξαν τους Μαυριτανους . Χρησιμοποιώντας πυρίτιδα οι Χριστιανοί χρειάστηκαν δεκαπέντε ημέρες για να κατακτήσουν το κάστρο ερείπια του οποίου κυριαρχούν σήμερα στην πόλη.

Λόγω της στρατηγικής σημασίας της Setenil, η νίκη γιορτάστηκε ευρέως στην Καστίλη και ήταν η πηγή πολλών θρύλων στην τοπική λαογραφία.

Το πλήρες όνομα της Setenil de las Bodegas χρονολογείται από τον 15ο αιώνα από τους χριστιανούς εποίκους.


ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
http://en.wikipedia.org
http://nexttriptourism.com

ΠΗΓΗ erevnw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου