Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ξανά ασυμβίβαστο, υπό το φόβο της Χ.Α. και της δεξιάς

Ξανά ασυμβίβαστο, υπό το φόβο της Χ.Α. και της δεξιάς
Από το newsbomb
 
-Απίστευτο! Το Μαξίμου αλλάζει τον εκλογικό νόμο ανάλογα με τις επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ. -Παίζουν πλέον ακόμα και τον τρόπο ανάδειξης ευρωβουλευτών
Όπισθεν ολοταχώς κάνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στο ζήτημα του ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές εφόσον θέλουν να είναι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές.
Το ισχύον ασυμβίβαστο, που ουσιαστικά σημαίνει ότι προκειμένου κάποιος να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή θα πρέπει να παραιτηθεί από την έδρα του στη Βουλή, αναμένεται να διατηρηθεί, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, καθώς οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος διαπίστωσαν ότι δεν τους... βολεύει.

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό. Η κυβέρνηση, πέραν από τη Βουλή, παίζει πλέον και με τον τρόπο ανάδειξης των ευρωβουλευτών και, μάλιστα, με τρόπο απόλυτα πρόχειρο, υποτάσσοντας τις όποιες αλλαγές στις δικές της μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Έτσι, μετά την ανακοίνωση για άρση του ασυμβίβαστου, την οποία ζήτησε αρχικώς ο Βενιζέλος προκειμένου να «στριμώξει» τους «58», τώρα η κυβέρνηση κάνει πίσω, καθώς όπως είπε ο Γ. Μιχελάκης «το ΠΑΣΟΚ δεν το επιθυμεί πια»!
Απίστευτη ομολογία! Το Μαξίμου αλλάζει τον εκλογικό νόμο ανάλογα με τις επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που κινείται μεταξύ 3,5% – 5,5%.
Ωστόσο, πίσω από την απόφαση για τη διατήρηση του ασυμβιβάστου δεν κρύβεται παρά η κατανόηση των κυβερνητικών παραγόντων ότι η άρση του μόνον τους ίδιους δεν θα εξυπηρετούσε. Και εξηγούμαστε.
Άρση ασυμβιβάστου θα σήμαινε, πρώτα απ’ όλα, τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και, κυρίως, οι 6 προφυλακισμένοι, χωρίς μάλιστα να απαιτείται να παραιτηθούν από την έδρα τους και τα, όποια, προνόμια αυτή εξακολουθεί να τους εξασφαλίζει. Με άλλα λόγια, η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε, εφόσον της επιτραπεί, να κατέβει στις εκλογές έχοντας στο ψηφοδέλτιό της όλα τα προβεβλημένα στελέχη της και κερδίζοντας έτσι ψήφους πολλαπλάσιες αυτών που θα κέρδιζε ένα ψηφοδέλτιο χωρίς γνωστά ονόματα.
Η ίδια άρση του ασυμβίβαστου εξυπηρετούσε απόλυτα και το νεοπαγές σχήμα των Πολύδωρα-Ζώη-Νικολόπουλου. Το newsbomb σας ενημέρωσε για το σχεδιασμό των τριών να είναι υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο, «κουβαλώντας» πολλές ψήφους στο ψηφοδέλτιο της «Ένωσης». Πλέον, με το ασυμβίβαστο να διατηρείται, οι κ.κ. Πολύδωρας και Νικολόπουλος που είναι βουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν από το Εθνικό Κοινοβούλιο και στη θέση τους να εκλεγούν οι αναπληρωτές τους, δηλαδή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Κατόπιν τούτου, ο κ. Πολύδωρας θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι υποψήφιος ενώ ο κ. Νικολόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα σταματήσει τη μάχη, αν και είναι πολύ πιθανό πώς αν δει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εκλογής να παραμείνει κι αυτός εκτός λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου