Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βρέθηκαν δύο αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό - Ανασύρονται μέσα στις επόμενες ώρες

Έχουν ένα μέτρο μήκος και είναι πορτοκαλί και πράσινου χρώματος - Εντοπίστηκαν από αεροπλάνο της Αυστραλίας.Ελπίδες ότι ίσως βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing 777 στη θάλασσα του νότιου Ινδικού Ωκεανού φέρουν τα ευρήματα ενός αεροπλάνου της Αυστραλίας που συμμετέχει στις έρευνες.

Ενώ ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν απειλεί τις προσπάθειες ανεύρεσης του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι Αυστραλοί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εντόπισαν «κυκλικά» και «ορθογώνια» αντικείμενα πορτοκαλί και πράσινου χρώματος μέσα στην θάλασσα.

Με βάση τις δηλώσεις υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας, τα αντικείμενα είναι δύο στο σύνολο και έχουν περίπου ένα μέτρο μήκος, αλλά παραμένει ακόμη άγνωστο αν συνδέονται με την πτήση 370.

Όπως είπε, αναμένεται να ανασυρθούν μέσα στις επόμενες ώρες ή και αύριο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αυτά τα αντικείμενα είναι ξεχωριστά από εκείνα που αναφέρθηκαν ότι εντόπισε κινεζικός δορυφόρος στην περιοχή που εκτείνονται οι έρευνες νωρίτερα σήμερα.

Το πλήρωμα επί του αεροσκάφους, ανέφερε ότι είδε δύο αντικείμενα - «το πρώτο ένα γκρι ή πράσινο κυκλικό αντικείμενο και το δεύτερο ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε στο Kοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.
Από την άλλη, όσον αφορά στις ανακρίσεις της αστυνομίας, ο Μαλαισιανός υπουργός δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ανακρίνει περισσότερους από 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των δύο πιλότων.

Στο μεταξύ, οι οικογένειες των αγνοουμένων διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενημέρωσης που τους παρέχεται.

«Έχουν περάσει ήδη τόσες μέρες. Και καμία ένδειξη. Πάντα ψάχνουν και ψάχνουν. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο αεροπλάνο να βρεθεί; Σωστά;», είπε ένας μέλος οικογένειας Κινέζου αγνοουμένου, όπως μεταδίδει  το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου