Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Υποχωρεί η Βουλγαρία βλέποντας την οικονομική ζημία: Δεν στηρίζει κυρώσεις κατά Ρωσίας

Yποχωρεί η Βουλγαρία στα θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας βλέποντας ότι θα υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία και η ίδια όπως άλλωστε ολόκληρη η Δύση από την εφαρμογή τους!
O Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι κατέστησε σαφές ότι η Βουλγαρία δεν θα ενταχθεί αυτόματα σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τη κρίση της Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις του στους απεσταλμένους του βουλγαρικού Τύπου, ο κ. Ορεσάρσκι διευκρίνισε πως η θέση της Βουλγαρίας βασίζεται στην εκτίμηση, ότι είναι ανάμεσα στις χώρες που απειλούνται με μεγάλες οικονομικές ζημίες στην περίπτωση επιβολής κυρώσεων χωρίς ανάλυση και μελέτη των συνεπειών.
Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες το θέμα των κυρώσεων να τεθεί επί τάπητος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες είπε ότι κανένας δεν θα επωφεληθεί από ένα νέο ψυχρό πόλεμο που θα είναι επιζήμιος για τα συμφέροντα όλων.

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου