Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τα είπαν για το Κυπριακό Αναστασιάδης - Φούλε


Λευκωσία: Την ανάγκη επίσπευσης στην εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης ήταν το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, ο κ. Φούλε περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση, λέγοντας ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε «μια πολύ περιεκτική και πολύ καλή συζήτηση».Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος στη συνάντηση βρέθηκε επίσης το θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και η κωδικοποίηση του ρόλου του εκπροσώπου του Προέδρου της Κομισιόν, Πίτερ Βαν Νούφελ.

Ο κ. Φούλε θα συναντηθεί επίσης με τον Ντερβίς Έρογλου, με την Λίζα Μπάτενχαϊμ, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων από τις δύο κοινότητες και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Θα παρευρεθεί επίσης στην τελετή εγκαινίων αύριο της νέας δικοινοτικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου