Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Porton Man»: Ρομπότ για δοκιμές στολών προστασίας

Ένα ρομποτικό «μανεκέν», το οποίο μπορεί να τρέχει, να κάθεται και γενικότερα να μιμείται τις κινήσεις ενός στρατιώτη αποκάλυψε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το ρομπότ, αξίας 1,1 εκατ. λιρών, αναπτύχθηκε μέσω της χρήσης τεχνολογίας Formula 1 και προορίζεται για σκοπούς δοκιμών προστατευτικών στολών και εξοπλισμού.

Ο «Porton Man» έχει πάνω από 100 αισθητήρες σε όλο του το σώμα για την καταγραφή δεδομένων σε δοκιμές και σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του προστατευτικού εξοπλισμού νέας γενιάς.


Το ρομπότ κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Defence Science and Technology Laboratory (DSTL), όπου δοκιμάζονται προστατευτικές στολές ενάντια σε χημικές ουσίες για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων.

Ο «Porton Man» μπορεί να σηκώνει τα χέρια του για να προσποιείται σήματα και χειρονομίες που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες, καθώς και να βαδίζει και να γονατίζει. Θεωρείται ότι η χρήση του θα έχει αποτέλεσμα την ανάπτυξη νέων, ελαφρύτερων στολών και εξοπλισμού για τον στρατό.

Το ρομπότ κατασκευάστηκε από την i-bodi, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στον χώρο της ρομποτικής και των animatronics για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τζεζ Γκίμπσον- Χάρις, για τους σκοπούς του «μανεκέν» - βάρους μόλις 14 κιλών - συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 2.500 στρατιώτες και χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές αντίστοιχες αυτών που παρατηρούνται στη Formula 1.
                 




 naftemporiki


ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου