Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το κλειδί της Κριμαίας ανοίγει δρόμους «φωτιάς»


krimaia

¨ κοντός ψαλμός αλληλούια ¨
- Πως θα σταθεί ο Έλληνας μπροστά στις κάλπες;
- Ραγιάς ή Λεύτερος; Σκλάβος ή Ρωμιός;
Όπως όμως και αν σταθεί η ιστορία θα βρίσκεται εκεί και θα τον κρίνει… γιατί πάντα ήταν ο¨ καταλύτης¨ της και ο ¨επιταχυντής¨ των εξελίξεων της.
Αν εμείς φωνάξουμε ¨ μολών λαβέ ¨ τότε δεν θα αργοπορήσει ο πνευματικός αποήχος της απόφασης να μας φωνάξει ¨λάβετε- φάγετε από τον αμύθητο πνευματικό θησαυρό που θέλουν να σας τον συλήσουν ολοκληρωτικά¨.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να ανακαλύψουμε πάλι την ανθρωπιά και την λεβεντιά των προγόνων μας. Τα πράγματα πλέον τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε έξω από το παραμύθι της ¨εικονικής πραγματικότητας¨.
Μπορούμε άραγε να το κάνουμε με τις πτωχές δυνάμεις μας;
Από μόνο του το γεωπολιτικό σκηνικό διαμορφώνει νέους άξονες και δρόμους…
και τι δρόμους; ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΩΤΙΑΣ!!
Με την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσική επικράτεια , οι αποστάσεις μειώθηκαν δραματικά για κάποιους και η χερσόνησος της Ταυρίδας με την τρομακτική ενίσχυση της αεροπορικής δύναμης πυρός σε λίγο καιρό και ανάλογα με τις διαμορφούμενες συγκυρίες θα μοιάζει σαν ¨Ταύρος μέσα στο υαλοποιείο ¨ της Μαύρης Θάλασσας.
¨σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας «Kyiv Post», η Ρωσία ανέπτυξε… ¨στην Κριμαία δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη (τύπου Mig-29 και Su-27, καθώς επίσης και βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tupolev Tu-22¨
Σεβαστούπολη- Κωνσταντινούπολη = 537,79 χιλ ή 334,97 ναυτικά μίλια κατά προσέγγιση. Διάρκεια πτήσης = 40 λεπτά περίπου.
¨Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, (7/5),που περιγράφει με έντονα χρώματα την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα είναι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μεγαλώνει συνεχώς σε συνάρτηση με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξ’ αιτίας των γεγονότων της Ουκρανίας, αλλά και των ρωσικών καταγγελιών προς την Τουρκία για παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ σχετικά με την διέλευση από τα Στενά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.¨
Αντί για ¨ενεργειακούς διαδρόμους¨ σύντομα και εκ των πραγμάτων θα δούμε πρώτα ¨πολεμικούς διαδρόμους¨.
Η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας ήδη και είναι λογικό να αναθεωρεί το αμυντικό δόγμα της καθ ότι όλες οι ¨όμορφες αμμουδιές¨ της Μαύρης Θάλασσας είναι υποψήφιες να μετατραπούν σε ¨ ΑΚΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ¨.
Μπορούν να κάνουν τις αμμουδιές αυτές να μοιάζουν με τις όχθες του Έβρου;
Δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί ο φόβος του ιστορικού Halık İnalcık, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Τουρκία που επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από τις εξελίξεις στη Ουκρανία. Ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι η Ουκρανική κρίση έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία και κυρίως την τουρκική κυριαρχία των Στενών και του Βοσπόρου. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη.
Για να σβήσουν μία μεγάλη φωτιά έστω και προσωρινά ( βλ. Ουκρανία) που ετοιμάζεται να καψαλίσει την ίδια την Κεντρική Ευρώπη των ισχυρών οικονομιών πιθανώς κάποιοι να προτείνουν το άναμμα περιφερειακών γειτονικών εστιών πυρός και μάλιστα προς τον υποβαθμισμένο οικονομικά Νότο ( βλ ΝΑ Μεσόγειο, Στενά κα.).
Μήπως η Κριμαία είναι το κλειδί που θα ανοίξει τις ¨ αρχές των ωδινών¨ για την ανθρωπότητα;
¨Και τι είναι «αι αρχαί των ωδίνων»;¨
¨ – και πότε θα γίνουν; – Ποιο τέλος θα έχει η Πόλις μας (Κωνσταντινούπολη), αυτή η νέα Ιερουσαλήμ; Τι θα γίνουν οι σεβάσμιοι ναοί; Τι θα γίνουν οι θείοι σταυροί, οι άγιες εικόνες και τα ιερά βιβλία; Που θα ασφαλισθούν τα λείψανα των αγίων; Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ! Ξέρω ότι για σένα και τους αγίους, που είναι όμοιοι μ’ εσένα, είπε ο Θεός: «Υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών». Πόσο μάλιστα τα μυστήρια του κόσμου!¨
¨- Η Πόλης αυτή, αποκρίθηκε ο μακάριος, που κατέχει τα πρωτεία ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις και έθνη, θα μείνει απόρθητη και ελεύθερη. Τη φυλάει η Θεοτόκος «εν τη σκέπη των πτερύγων της», και με τις πρεσβείες της θα παραμείνει άτρωτη. Πολλά έθνη θα πολιορκήσουν τα τείχη της, αλλά η δύναμίς τους θα συντριβή, και θ’ αναχωρήσουν ντροπιασμένα. Απ’ αυτή θα πλουτίσουν πολλοί και θα απολαύσουν τα αγαθά της.¨
¨- Ωστόσο κάποια προφητεία λέει ότι θα την αλώσουν οι Αγαρηνοί και θα σφάξουν με το μαχαίρι τους πλήθους λαού. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος. Αλλοίμονό του όμως από τα δύο ομογενή έθνη. Τα όπλα τους θα είναι γρήγορα σαν τον άνεμο, και καταστροφικά σαν κοφτερό δρεπάνι, που κόβει το θέρος τα γεννήματα. Τα όπλα αυτά δεν θα αναχαιτίζονται, αλλ’ όμως μετά θα διαλύονται.¨
Άντε λοιπόν εμείς δεν πιστεύουμε στις Θεόπνευστες ρήσεις των Πατέρων μας όπως του Αγίου Ανδρέα του κατά Χριστού σαλού που περιέγραψε από τον 9ο αιώνα τις δύο αλώσεις της Πόλης , μία από τους Τούρκους και μία από τους Ρώσους και μάλιστα από τους δεύτερους με πρωτόγνωρα όπλα.
Άντε λοιπόν και δεν πιστεύουμε και στα λεγόμενα του Γέροντος Παισίου.
Έλα όμως που τις προφητείες αυτές τις διάβασαν καλά οι γείτονες μας και σήμερα με τα εξελισσόμενα γεγονότα αισθάνονται τις καυτές ανάσες του Βορρά.
Για αυτό και παραμυθιάζονται με εκδηλώσεις που θέλουν να στήσουν ανήμερα της 29ης Μάιου και να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τζαμί.
Ένα ισοδύναμο πνευματικό πλήγμα τους πρέπει …
¨η φημιζόμενη Αγιοποίηση του Γέροντος Πατρός Παισίου να γίνει ανήμερα της Πρώτης Άλωσης για να σηματοδοτήσει την… και να παρηγορήσει αγιοπνευματικά. ¨
Το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα αναμένει…
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου