Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστικό-σημείωμα μάθημα ζωής από 12χρονη που πέθανε από καρκίνο

Δείτε το συγκλονιστικό σημείωμα που άφησε 12χρονη στην οικογένεια της. Το έγραψε πίσω από καθρέφτη για να τους δώσει κουράγιο.
Μια 12χρονη Βρετανίδα, η Athena Orchard άφησε ένα μυστικό σημείωμα στην οικογένεια της για να τους δώσει κουράγιο, λίγες μέρες πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο. Το σημείωμα της, αποτελεί ένα πραγματικό μάθημα ζωής.
Οι γιατροί είχαν διαγνώσει στη μικρή οστεοσάρκωμα -μια μορφή καρκίνου των οστών. Η Athena άρχισε χημειοθεραπείες τα περασμένα Χριστούγεννα, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Από την αρχή της θεραπείας της, δεν είχε απολέσει ποτέ τις ελπίδες της και αισιοδοξούσε, στηρίζοντας την οικογένεια της.

Οι δικοί της ανακάλυψαν το σημείωμα, λίγο μετά τον θάνατο της την περασμένη εβδομάδα.
Ο πατέρας της βρήκε το κείμενο της πίσω από τον καθρέφτη του δωματίου της. Ένα κείμενο 3.000 λέξεων με το οποίο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο είχε συλλάβει το νόημα της ζωής.

  Μεταξύ άλλων γράφει:
"Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Ίσως δεν πρόκειται για το ευτυχισμένο τέλος (που είμαστε στη ζωή), αλλά για την ιστορία, ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό, η ευτυχία είναι μια κατεύθυνση, όχι ο προορισμός.
Η αγάπη είναι όπως το γυαλί, φαίνεται τόσο όμορφη, αλλά είναι εύκολο να θρυμματιστεί. Η αγάπη είναι σπάνια, η ζωή είναι παράξενη, τίποτα δεν διαρκεί και οι άνθρωποι αλλάζουν κάθε μέρα.
Η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γι' αυτό ζήστε την όσο μπορείτε περισσότερο, θα μπορούσε να έχετε μια ζωή που θα καταλήξει σε ασθένεια, γι' αυτό αξιοποιείστε την κάθε μέρα.
Μην υποχωρείτε για κάτι που θέλετε να πραγματοποιήσετε και μην αφήνετε να περνά έστω και μια μέρα, χωρίς να το σκεφτείτε. Θέλω να είμαι εκείνο το κορίτσι που κάνει τις άσχημες μέρες καλύτερες και να κάνω κάποιον που θα με γνωρίσει να πει ότι, αφότου με γνώρισε, η ζωή του έγινε καλύτερη.
Η αγάπη δεν μετριέται με το να λες στον άλλον πόσο τον αγαπάς, αλλά με το, αν αυτό που του λες, είναι αλήθεια. Η αγάπη είναι σαν τον άνεμο, μπορείτε να τη νιώσετε, αλλά δεν μπορείτε να τη δείτε. Περιμένω να αισθανθώ αγάπη για κάποιον και να του ανοίξω την καρδιά μου.
Η ζωή είναι άσχημη μόνο αν εσύ την κάνεις να είναι άσχημη.
Μην ξεχνάς πως η ζωή είναι γεμάτη με καλές και κακές στιγμές. Αν δεν υπήρχαν οι άσχημες, δεν θα είχαν κανένα νόημα οι καλές.
Η αγάπη δεν είναι για εκείνον που μπορείς να δεις το μέλλον σου μαζί του. Είναι για εκείνον που δεν μπορείς να φανταστείς να ζεις τη ζωή σου μακριά του.
Η ζωή είναι ένα παιχνίδι για όλους, αλλά η αγάπη είναι το έπαθλο. Τα όνειρα είναι η πραγματικότητά μου, πονάω, αλλά είμαι εντάξει... έχω συνηθίσει".
(Με πληροφορίες από: Metro.uk)

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου