Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης (Βίντεο)


Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης (pics+vid)
Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνη.
Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν.
Tο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων τύπου Canander και γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.
Την εξέλιξη των επιχειρήσεων παρακολουθεί και ο στρατός, αφού στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε σχετική απόσταση βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, κυρίως με πεύκα και ελιές, χωρίς όμως να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή για την ώρα.
Αύριο, Πέμπτη πρόκειται να φθάσουν στη βάση της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη που αν βρισκόταν στο νησί θα μπορούσαν άμεσα να ενισχύσουν το έργο της πυροσβεστικής δεδομένου μάλιστα ότι η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου!
Δείτε το βίντεο  από το lesvospost.com:

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου