Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Χάος ξανά στην Ουκρανία: Αυτονομιστές κατέρριψαν αεροσκάφος(Βίντεο)


Χάος ξανά στην Ουκρανία: Αυτονομιστές κατέρριψαν αεροσκάφος
Δεκάδες ουκρανοί στρατιώτες νεκροί -Η Ρωσία κάνει λόγο για παραβίαση των συνόρων της
Κλίμα πολέμου για άλλη μία ημέρα στην Ουκρανία, με φιλορώσους αυτονομιστές να καταρρίπτουν αεροσκάφος, οδηγώντας στο θάνατο δεκάδες ουκρανούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνόφ, 49 ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέρριψαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος πάνω από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Λίγο νωρίτερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε από τους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημέναμε αντιαεροπορικά πυρά και αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατιώτες, όπλα, εξοπλισμός και εφόδια» βρίσκονταν στο αεροσκάφος.
Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.
Ποροσένκο: Οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση
Λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας. «Όλοι όσοι ενέχονται σε κυνικές ενέργειες τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Όμως οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση», ανέφερε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο.
Εξουδετερώθηκε ισχυρή βόμβα κοντά στην Προεδρία

Στο μεταξύ μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προεδρική φρουρά εντόπισε και εξουδετέρωσε έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο γραφείο του προέδρου Ποροσένκο.
«Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πύλη από την οποία εισέρχονται τα αυτοκίνητα της προεδρικής οχηματοπομπής. Ήταν ένα δοχείο με πέντε χειροβομβίδες και περίπου ένα κιλό μεταλλικά παξιμάδια», είπε η πηγή αυτή, η οποία θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. «Ήταν ένας πραγματικά ισχυρός μηχανισμός», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η προεδρία της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει επίσημα την πληροφορία αυτή.
Η Ρωσία μιλάει για παραβίαση συνόρων
Στο μεταξύ, κατηγορίες εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία υποστηρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός παραβίασε τα σύνορά της με τουλάχιστον ένα στρατιωτικό όχημα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην ουκρανική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία Ειδήσεων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου