Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συναγερμός στο λιμάνι της Λεμεσού για «ύποπτα» υλικά στο Hanjin Athens – Πώς θα γίνει η εκφόρτωση των κιβωτίων

- Επί ποδός οι Αρχές στη Λεμεσό για να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση με επιτυχία και ασφάλεια
- Θορυβήθηκαν οι αρμόδιοι από πληροφορίες για ύπαρξη επικίνδυνων υλικών στα αμπάρια του πλοίου
- Ποια η μοίρα των βρεγμένων και στεγνών κιβωτίων
Επί ποδός οι αρμόδιες Αρχές στο λιμάνι της Λεμεσού για την αυριανή επιχείρηση εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων από το υπό γερμανική σημαία πλοίο Hanjin Athens, που έχει ρίξει άγκυρα στα νερά μας από τα τέλη Μαΐου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα αμπάρια του, ενώ βρισκόταν εν πλω για Ιταλία.



Πληροφορίες φέρουν ορισμένα κιβώτια να περιέχουν επικίνδυνα υλικά, γεγονός που θορύβησε τις Αρχές, κι έτσι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Καταφυγίων και Ασφάλειας, με κύριο θέμα στην ατζέντα το πόρισμα ξένων και Κυπρίων εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα 240 κιβώτια μπορούν να εκφορτωθούν από το πλοίο, δεδομένου ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι περίπου 120 κιβώτια βρίσκονται μέσα στο νερό. Έτσι, αφού ολοκληρωθεί η εκφόρτωση, τα βρεγμένα κιβώτια θα τύχουν διαχείρισης από εξειδικευμένη εταιρεία κατόπιν συμφωνίας με την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Τα στεγνά κιβώτια θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδρομή τους, ενώ συγχρόνως θα αρχίσει το άδειασμα από τα αμπάρια του θαλασσινού νερού.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου