Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Futures της Wall: Έτοιμες να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους οι μετοχές

Dow16.915,07-70,54 -0,42%  



  Nasdaq4.396,20-22,83 -0,52%  

Η Wall Street χθες
Έτοιμες να καταγράψουν θετικά πρόσημα εμφανίζονται οι αμερικανικές μετοχές και να ανακτήσουν ένα μέρος των απωλειών που τους «χρέωσε» η Πορτογαλία την Πέμπτη.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η προσοχή στρέφεται στη μετοχή της Wells Fargo, η οποία, παρά την αύξηση των κερδών, εμφάνισε μείωση εσόδων.

Τα futures του Dow Jones και του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,1%, ενώ τα futures του Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,2%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έπεσε "θύμα" του διεθνούς κλίματος ανησυχιών που πυροδότησε η αδυναμία μιας πορτογαλικής τράπεζας να αποπληρώσει χρέος της, καθώς υπενθύμισε στους επενδυτές την εύθραυστη κατάσταση της Ευρωζώνης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 70,540 μονάδες (0,42%) κλείνοντας στις 16.915,07 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 22,83 μονάδων (0,52%) και έκλεισε στις 4.396,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,15 μονάδων (0,41%) κλείνοντας στις 1.964,68 μονάδες.

Με την αγορά να προσπαθεί να βγάλει ένα συμπέρασμα για το πότε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει το παρεμβατικό της επιτόκιο, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να τραβήξουν μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις αξιωματούχων της Fed. Στο Jackson Hole ο πρόεδρος της Fed της Philadelphia, Charles Plosser θα συντονίσει ένα πάνελ για επιχειρηματικά θέματα στο πλαίσιο συνεδρίου του Κέντρου Παγκόσμιας Ανεξαρτησίας.
Ο Plosser κατέχει φέτος δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed. Ένα μήνα πριν είχε πει πως τα ομοσπονδιακά επιτόκια θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνονται, αρχής γενομένης από το τρίτο τρίμηνο και πως πρέπει να αυξηθούν επειδή η τράπεζα προσεγγίζει τους στόχους της πιο γρήγορα από ό,τι ανέμεναν πολλοί.

Σε πάνελ για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της πολιτικής της Fed θα συμμετέχουν και ο πρόεδρος της Fed του Chicago, Charles Evans και ο Dennis Lockhart, πρόεδρος της Fed της Atlanta.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν παρά την μείωση των εσόδων. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 5,73 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 5,52 δισ. δολάρια του προηγουμένου έτους.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,01 δολάρια. οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 1,01 δολάρια. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 21,1 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωνόταν στα 20,84 δισ. δολάρια. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 21,1 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωνόταν στα 20,84 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου