Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει το σκηνικό του καιρού-Αυγουστιάτικη κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα(Βίντεο)

Χαλάζι στο Μέτσοβο - Ξαφνικό μπουρίνι από την Εύβοια έως την Κοζάνη - H ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.
Ο καιρός τρελάθηκε! Όχι μόνο χάλασε την περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, αλλά το σκηνικό του καιρού θυμίζει Φθινόπωρο.

Ξαφνικά μπουρίνια, χαλαζόπτωση και βροχές πλήττουν τη χώρα από την Εύβοια έως την Κοζάνη. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν τοπικά μέσα.


Ο ουρανός σκοτείνιασε για τα καλά στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει το seleo.gr. Άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή στο κέντρο της πόλης που συνοδεύεται από αστραπές και βροντές. Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Χαλάζι και ισχυρή βροχή έπληξε την Πτολεμαΐδα και τη γύρω περιοχή, σύμφωνα με το kozan.gr .



Στο «μάτι» της κακοκαιρίας και η Εύβοια. Ο καιρός στην Χαλκίδα είναι έτοιμος για βροχή. Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύει το eviazoom.blogspot.gr:

Στην Αχαΐα από τη δυνατή βροχή προκλήθηκαν κατολισθήσεις που απέκλεισαν το οδόστρωμα στην επαρχιακή οδο Πούντας - Καλαβρύτων, στην περιοχή κοντά στο Μέγα Σπήλαιο. Στο σημείο εγκλωβίστηκαν οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του Δήμου (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα συνέβησαν, σήμερα, στην επαρχιακή οδό Πούντας Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα από τα φερτά υλικά να έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες κατολισθήσεις, σε αρκετά σημεία, πριν και μετά την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και να έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα, στα σημεία αυτά.

Συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εκτεταμένες κατολισθήσεις και να αποδώσουν την επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων σε κυκλοφορία, ενώ έχει ζητηθεί και η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου με σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά.


 Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στο Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων. Μέσα σε λίγα λεπτά ο καιρός από καλοκαιρινός έγινε χειμωνιάτικος. Μαύρα σύννεφα κάλυψαν τα πάντα κι ακολούθησε μία ακόμη σφοδρή καταιγίδα, η πολλαπλή για το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα σε πολλές περιοχές συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση. Χαρακτηριστικές εικόνες από το Μέτσοβο, όπου στην κυριολεξία το...έστρωσε.



Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή τη στιγμή και τη Λαμία και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Στην περιοχή της Μακρακώμης κοντά στο χωριό Αργύρια, στην περιοχή της Αμφίκλειας και αλλού, η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από κεραυνούς, αφού οι ισχυρές καταιγίδες, που κατά τόπους είναι έντονες, συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο, εκτός από μια εκτροπή νταλίκας κοντά στην Αμφίκλεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 

Την Πέμπτη, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου