Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

"Εσπασε φρένα" η Τουρκία: Κάλεσε σε "ιερό πόλεμο" κατά Ελλάδας ο Α.Νταβούτογλου για ένα επεισόδιο του ... 1919-'20! ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

Η Τουρκία δείχνει να "έχει σπάσει φρένα" και να οδηγεί μια ολόκληρη περιοχή σε χαοτικές καταστάσεις, όχι αναγκαία με έναν πόλεμο, αλλά με το να σπέρνει μίσος μεταξύ των μουσουλμάνων κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά του Ισραήλ.
 
Μετά τις δηλώσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, του πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου και του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, αντίστοιχα με τις απειλές κατά του Ισραήλ για την βίαιη επίθεση στο τέμενος Αλ Ακτσά στην Ιερουσαλήμ, σήμερα ο Α.Νταβούτογλου, προχώρησε μια μια άνευ προηγουμένου επίθεση και κατά τη Ελλάδας, βάζοντας στο χάρτη της τουρκοϊσραηλινής σύγκρουσης και την χώρα μας.
 
Και μάλιστα με φράσεις χαρακτηριστικές του μίσους που διακρίνει τη τουρκική ηγεσία κατά της Ελλάδας: Θυμήθηκε ένα περιστατικό (ή μπορεί απλά να το έπλασε με το μυαλό του) του 1919-1920, όταν ο Ελληνικός Στρατός εκτελώντας την σχετική εντολή της συνθήκης των Σεβρών, απελευθέρωσε τα κατοικούμενα από Ελληνες μικρασιατικά εδάφη.
 
Ας δούμε τι έχει συμβεί: Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Προύσα, που τώρα οι Τούρκοι την αποκαλούν Μπούρσα, ο Α.Νταβούτογλου, είπε τα εξής εξωφρενικά:
 
"Όπως στα χρόνια της κατοχής (σ.σ.: εννοεί την περίοδο που ο Ελληνικός Στρατός είχε απελευθερώσει τα εδάφη της Ιωνίας που κατοικούνταν από το τον 10ο αιώνα π.Χ. από ελληνικύ πληθυσμούς) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (σ.σ.: τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα σταθούν εμπόδιο σε αυτή την πράξη"!
 
Ουσιαστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου καλεί σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ αλλά και κατά της Ελλάδας, αφού οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι βέβηλοι του Ισλάμ κατά τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Η Τουρκία στρέφεται στον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, καθώς βλέπει να χάνεται το παιχνίδι με το Κουρδιστάν, αλλά και να έχει αποκοπεί και απομονωθεί διπλωματικά απ'όλους. Αυτή τη στιγμή δεν λαμβάνει στήριξη ούτε και από τις ΗΠΑ.
 
Οπότε αποφασίζει να προχωρήσει στον δρόμο που ξέρει καλύτερα την ενίσχυση των απανταχού ισλαμιστών του πλανήτη για να εξυπηρετούν τα νεοοθωμανικά σχέδια της Άγκυρας
 
Την ημέρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, ενώ είχαν προηγηθεί πολύ σημαντικές επισκέψεις από Αμερικανούς και Ισραηλινούς κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες στο νησί, και λίγες ώρες πριν επισημοποιηθεί στο Κάιρο ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου –  Αιγύπτου με το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι τυχαίο ότι πήγε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Προύσα για να κάνει αυτον τον ιστορικό συσχετισμό της Ελλάδας και του Ισραήλ.
 
Η Προύσα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1335 έως 1413. Ουσιαστικά κηρύσσει την ανασύσταση της νέας "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" και των ιερό πόλεμο κατα των "απίστων" απογόνων των Βυζαντινών.
 
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.Την πρώτη φορά ως τραγωδία, την δεύτερη ως φάρσα. Μια φάρσα που αν ο Ελληνισμός δεν προσέξει μπορεί να καταλήξει σε νέα τραγωδία.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου