Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ιταλία: Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι - Εικόνες βιβλικής καταστροφής- Ακόμα και κοντέϊνερ μετακίνησε ο άνεμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Καράσκο και Κιάβαρι - Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην ύδρευση αντιμετωπίζουν οι πληγείσες περιοχές
Εξακολουθεί να σαρώνει η κακοκαιρία την Ιταλία, με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να πλήττουν περιοχές της Γένοβας και της Λιγουρίας.



Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμούς, ενώ έπειτα από κατολίσθηση καταπλακώθηκε με τόνους λάσπης μία κατοικία στο Τιγκούλιο της Λιγουρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι ιδιοκτήτες της, ο 73χρονος Κάρλο Αρμίνιζε και η 69χρονη σύζυγός του, Φράνκα Ιατσίνο, οι οποίοι αγνοούνταν.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa οι σοροί της βρέθηκαν στα συντρίμμια του σπιτιού από τους διασώστες και τους πυροσβέστες.



Στο μεταξύ, στις πληγείσες περιοχές έχει κληθεί να συμβάλει ο ιταλικός στρατός, ενώ η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα ισχύει μέχρι τις 15.00 (τοπική ώρα) της Τετάρτης.



Όλα ξεκίνησαν όταν εχθές μετά τις 22.00 η στάθμη του νερού χειμάρρων αυξήθηκε επικίνδυνα σε Καράσκο και Κιάβαρι, με αποτέλεσμα σχεδόν παράλληλα να πλημμυρίσουν οι δύο περιοχές. Μάλιστα, στο Κιάβαρι, γύρω στους δέκα πολίτες διασώθηκαν από βατραχανθρώπους και πυροσβέστες που χρησιμοποιούν πλωτά μέσα.



Την ίδια ώρα, στο Καράσκο οι πυροσβέστες διέσωσαν έναν ηλικιωμένο άνδρα και μία έγκυο γυναίκα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια της κατοικίας του.



Ο δήμαρχος του Κιάβαρι Ρομπέρτο Λεβάτζι ενημέρωσε πως οι σταθερές τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούν, ενώ εξακολουθούν οι διακοπές ρεύματος, ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη νερού.



Μάλιστα, σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της περιοχής, καθώς το νερό έχει μολυνθεί έπειτα από την υπερχείλιση του ποταμού Εντέλα.



Παράλληλα, μία γυναίκα 62 ετών έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλευόταν έπειτα από τον απεγκλωβισμό της την περασμένη εβδομάδα από την κατοικία της.



Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η άτυχη γυναίκα, η οποία είχε παραμείνει για δύο ημέρες μέσα στο σπίτι της με την 88χρονη μητέρα και τους δύο σκύλους της, έπειτα από την υπερχείλιση του ποταμού Καριόνε, κατέληξε έπειτα από ανεύρυσμα.



Από τους ισχυρούς ανέμους, μάλιστα, ακόμα και κοντέϊνερ μετακινήθηκαν στο λιμάνι Πρα-Βόλτρι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί.









ΠΗΓΗ protothema



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου