Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Φόβοι για εγκλωβισμένους στο αμπάρι - Τι λέει οδηγός νταλίκας

Σε κατάσταση σοκ ο 47χρονος Χαράλαμπος Μπούρμπος, οδηγός νταλίκας, περιέγραψε μέσα από το νοσοκομείο της Κέρκυρας τις 32 δραματικές ώρες που πέρασε μέσα στο φλεγόμενο Norman Atlantic.
 
Οπως είπε σε δηλώσεις του, ο ίδιος είχε ξανακάνει πολλά δρομολόγια στα οποία έτυχε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, όμως, ποτέ άλλοτε δε φοβήθηκε τόσο για τη ζωή του. 
 
«Ακούσαμε κάποιες εκρήξεις», είπε για τη στιγμή που μέσα στην ησυχία της νύχτας οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς στο πλοίο σήμανε συναγερμός. Η πρώτη του σκέψη πήγε στους συναδέλφους του. Κάποιοι, όπως είπε, ήταν στα φορτηγά τους στο αμπάρι, από όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις. Βρίσκονταν εκεί όπου ξέσπασε η φωτιά, η οποία τους έπιασε στον ύπνο, καθώς οι περισσότεροι ξεκουράζονταν μέσα στα οχήματά τους. 
 
Ο Μπούρμπος, όπως τόνισε, έτρεξε να βρει μερικούς από τους φίλους και συναδέλφους του, όμως, ο ίδιος φοβάται ότι κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί και δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ ζωντανοί από το αμπάρι. «Εύχομαι να μη βρεθεί άλλος νεκρός, αν και φοβάμαι ότι αυτό είναι ίσως ανέφικτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Το επόμενο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του στην Αθήνα και να πει σε εκείνη και στο παιδί τους ότι τους αγαπά, προσπαθώντας μέσα από το άκουσμα της φωνής τους να πάρει κουράγιο. 
 
«Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια εμπειρία. Περάσαμε 32 ώρες μέσα στο κρύο, χωρίς φαγητό και νερό.  Μας μετέφεραν με ελικόπτερο με άλλα έξι άτομα», δήλωσε ο κ. Μπούρμος, ο οποίος αν και σε κατάσταση σοκ θέλησε να πει ένα ευχαριστώ σε εκείνους που του έσωσαν τη ζωή. «Ευχαριστώ που ήταν Έλληνες διασώστες εκεί. Αυτοί ήταν που μας βοήθησαν», υπογράμμισε. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου