Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμα μια ένδειξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη; (Εικόνα)

Μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Curiosity rover έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στους επιστήμονες, καθώς αποκαλύπτει μια λευκή κηλίδα φωτός στο βάθος της επιφάνειας του πλανήτη. Αρκετοί, με πρώτο τον Σκοτ Γουόρινκ που μελετά θέματα σχετικά με την εξωγήινη ύπαρξη, έσπευσαν να κάνουν λόγο για ζωή στον Αρη. Ωστόσο, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί έρευνα για να αποδειχθεί ο λόγος ύπαρξης αυτού του φωτός.
Το Curiosity που αυτή τη περίοδο εξερευνά μια περιοχή του κόκκινου πλανήτη που ονομάζεται «Kimberley», έχει ήδη αρχίσει να στέλνει στους επιστήμονες δείγματα από τους βράχους της περιοχής ώστε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις του Γουόρινκ, τότε θα μιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα. Ωστόσο, η NASA κρατά δικαιολογημένα της επιφυλάξεις της.

Σύμφωνα με τον κύριο Γουόρινκ, το μυστήριο φως που πιάστηκε στη κάμερα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ενός... υπόγειου πολιτισμού που ανθίζει στον Αρη. Μάλιστα, στη προσωπική ιστοσελίδα αναλύει πλήρως το γεγονός, λέγοντας πως το επίπεδο κάτω μέρος της φωτεινής κηλίδας αποδεικνύει ότι το φως προέρχεται από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.
Οι μελέτες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ ειδικά μηχανήματα θα αναλύσουν τα πετρώματα της γύρω περιοχής μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο εκδότης του περιοδικού «All About Space», κύριος Μπεν Μπίγκς, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το περίεργο φως, τόνισε: «Πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε κάθε άλλη πιθανή αιτία ύπαρξης του φωτός, ώστε να καταλήξουμε σε μια πιθανή ύπαρξη αναπτυγμένου πολιτισμού στον Αρη. Το φαινόμενο μπορεί να είναι ακόμα ανεξήγητο, όμως αποτελεί τεράστιο λογικό άλμα η ύπαρξη ενός έξυπνου πολιτισμού
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφία αναστατώνει τόσο πολύ την επιστημονική κοινότητα και θέτει το ζήτημα της ύπαρξης εξωγήινων στον Αρη. Πιο συγκεκριμένα, το 1976 είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια εικόνα που εμφάνιζε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Τότε είχε δημιουργηθεί ανάλογη, αν όχι μεγαλύτερη, περιέργεια.
Ωστόσο, για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει πρώτα οι εξειδικευμένοι επιστήμονες να ερευνήσουν το θέμα. Κάθε σενάριο που προκύπτει πριν από κάποια σοβαρή έρευνα μπορεί να θεωρηθεί... επιστημονικής φαντασίας.
Δείτε την εικόνα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα:


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου