Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Στην πρίζα για το «Μπαρμπαρός» Λευκωσία και Αθήνα - Βγαίνει στο σεργιάνι από εβδομάδας

Λευκωσία: Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται στην πρίζα αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται στην περιοχή (κοντά στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο) και κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει σε νέο κύκλο ερευνών, στην κυπριακή ΑΟΖ από Δευτέρας.

Η Λευκωσία παρακολουθεί από κοντά τα όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ και ο Πρόεδρος θα συζητήσει τη Δευτέρα με τους αρχηγούς των κομμάτων τα δεδομένα που διαμορφώνονται. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο ελληνικό ΥΠΕΞ, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Βενιζέλου και Δένδια, αλλά και των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων για αξιολόγηση των εξελίξεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για άσκηση υποβρυχίων από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα, μέσα στα τουρκικά σενάρια είναι και το ενδεχόμενο το «Μπαρμπαρός» να μετακομίσει στην περιοχή του Καστελόριζου.

Στο μεταξύ, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, προκάλεσε την καθολική αντίδραση στη Λευκωσία. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στην «Cyprus weekly», έχει διασυνδέσει το φυσικό αέριο με το Κυπριακό, όπως πράττουν οι Τούρκοι, ενισχύοντας το κλίμα καχυποψίας στη Λευκωσία.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου