Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
Φανατικός υπέρμαχος της «επιθετικής» πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και του πρωταγωνιστικού ρόλου στα ευρωπαϊκά δρώμενα που έχει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, δηλώνει ο Νάιτζελ Φάρατζ με άρθρο του στον Independent.
Ο Βρετανός πολιτικός ξεκινά το κείμενό του αναφέροντας ότι «Κινέζοι και Ρώσοι πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς οι μαζορέτες και οι κομισάριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν την πορεία τους στην υπονόμευση της ελληνικής δημοκρατίας, τρομοκρατημένοι ότι το σχέδιο της Ευρωζώνης και το μέλλον της Ένωσης, είναι έτοιμο να συντριβεί γύρω τους.
Αν στηρίζεις τα δικαιώματα της εθνικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, γίνεσαι εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Δεν θα διστάσουν να προσπαθήσουν να σε ισοπεδώσουν με μπουλντόζα, όπως έκαναν με την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία».
Και κάπου εκεί ο Φάρατζ ξεκινά την αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, αλλά και τον «μπράβο σε κλαμπ» Βαρουφάκη.
Ο Φάρατζ παραδέχεται ότι όταν πρωτοείδε τον Τσίπρα και τη νέα κυβέρνηση, δεν πίστεψε ότι θα μπορέσει να αντέξει την επίθεση της Γερμανίας.
«Αλλά όταν είδα τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να φτάνει στην Downing Street για να συναντήσει τον Τζορτζ Όσμπορν, φορώντας το μπουφάν του me το πουκάμισο να κρέμεται έξω από το παντελόνι του, σκέφτηκα 'αυτοί ίσως και να μην μπουν στο κατεστημένο'».
Ο Φάρατζ δεν έκρυψε ότι «γέλασα δυνατά όταν είδα τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας γιατί έμοιαζε με 'πορτιέρη σε κλαμπ», τονίζοντας όμως ότι «με όλη τη μάχη που έχει να δώσει, ίσως τελικά αυτό να είναι καλύτερο».
Κλείνοντας, εκφράζει την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός να εμμείνουν στις θέσεις τους και να μην κάνουν πίσω.
«Υπήρξε σαφής αλλαγή στην ατμόσφαιρα στο κοινοβούλιο του Στρασβούργο και ο κόσμος φαινόταν ανήσυχος. Ισως γιατί ό,τι είχαν μάθει να πιστεύουν σχετικά με την ιερότητα του ευρώ, τραβιέται σαν το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό γίνεται από ένα εκ των μικρών κρατών μελών. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει να αρνείται στην Ελλάδα την επιστροφή την ακεραιότητά της, τότε φαίνεται ότι αποζητά ακόμη περισσότερα μπλεξίματα. Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω στις θέσεις του. Όχι μόνο γιατί ετσι θα επιτάχυνε το τέλος του ευρώ και ίσως θα προκαλούσε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με μια βρετανική έξοδο, αλλά γιατί στην πραγματικότητα ο κόσμος στην Ελλάδα έχει υποφέρει για πολύ καιρό και η χώρα δεν έχει τα μέσα για να χειριστεί την κρίση».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου