Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πάτρα: Μπλόκο σε ποσότητα-μαμούθ 350 κιλών ηρωίνης

Αναζητούνται δύο Έλληνες συνεργάτες Σλοβάκων «βαρόνων» - Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι απόστρατος αστυνομικός - Είχαν κρύψει τα ναρκωτικά σε νταλίκες μέσα σε κρύπτες
Γερό πλήγμα δέχθηκε ένα κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στις ευρωπαϊκές χώρες με νταλίκες, καθώς δυο από αυτές ακινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία.


Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ερεύνησαν εξονυχιστικά τα δυο οχήματα και ανακάλυψαν τις κρύπτες μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένες οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε (μαζί με τις νταλίκες) ξεπερνάει τα 350 ευρώ.

Οι δυο Σλοβάκοι οδηγοί συνελήφθησαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκάλυψαν ότι είχαν παραλάβει το παράνομο φορτίο από μια αποθήκη στο Περιστέρι και από μια άλλη στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν ταυτόχρονη έφοδο στα δυο σημεία, όπου η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει γνωστό τι έχει βρεθεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν δυο Έλληνες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά. Και οι δυο φέρονται ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και άμεσοι συνεργάτες Σλοβάκων «βαρόνων» που κινούσαν τα νήματα ενός πολυπλόκαμου δικτύου διεθνούς μεταφοράς των ναρκωτικών, τα οποία παραλάμβαναν μέσω Τουρκίας και τα διοχέτευαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου