Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι ένας βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από έκρηξη σε παλαιό εργοστάσιο της Βιομηχανικής περιοχής του Βόλου, το πρωί της Πέμπτης (23/04).
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 12.45 το μεσημέρι της Πέμπτης (23/4) σε παλιό εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στην Α' Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.
Τα θύματα είναι βουλγαρικής καταγωγής ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-volos.gr το δυστύχημα συνέβη όταν –χρησιμοποιώντας φιάλες ασετιλίνης- προσπάθησαν να κόψουν μέταλλα, τα οποία είχαν μεταφέρει με φορτηγάκι που βρέθηκε μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Αγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν την ώρα του δυστυχήματος μέσα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο καθώς εκτιμάται ότι πολλοί διέφυγαν.
volos pirkagia1
Η κατάσταση της υγείας του τραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου είναι πολύ σοβαρή καθώς φέρεται να έχει εγκαύματα στο 90% του σώματός του.
Στο σημείο επιχείρησαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τουλάχιστον 10 οχήματα και δεκάδες πυροσβέστες, οι οποίοι κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη, υπό τον φόβο εξάπλωσής της σε άλλες μονάδες που βρίσκονται κοντά, μεταξύ των οποίων και κάποιες που επεξεργάζονται εύφλεκτα υλικά. Οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο έλεγχος καθώς και η αποκάθαρση του χώρου συνεχίζονται ώστε να διακριβωθούν τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πιθανώς και άλλα άτομα που εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, καθώς η σκεπή έχει καταρρεύσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι τα τέσσερα άτομα είχαν πάει στο παλιό εργοστάσιο προκειμένου να κόψουν σίδερα που στη συνεχεία θα πωλούσαν, αλλά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε η φωτιά η οποία μεταδόθηκε άμεσα στα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν εντός του κτιρίου.
Το τεράστιο σύννεφο καπνού που προκλήθηκε από τη φωτιά ήταν ορατό σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων και φυσικά από την πόλη του Βόλου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου