Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Μην υποτιμάτε τις συνέπειες ενός Grexit - Ενημερώνει τη Βουλή των Κοινοτήτων

Λονδίνο: Τη Βουλή των Κοινοτήτων για την κατάσταση στην Ελλάδα ενημερώνει ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Ο Όζμπορν δηλώνει ότι τις τελευταίες 48 ώρες βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλους υπουργούς Οικονομικών κρατών-μελών της ΕΕ.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο» είπε ο Όζμπορν τονίζοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα Grexit στην ευρωπαϊκή και τη βρετανική οικονομία.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν υποκαταστήματα στη Βρετανία με καταθέσεις 225 εκατομμυρίων λιρών. Και οι τέσσερις είναι ανοιχτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ασφάλεια των καταθέσεων ρυθμίζεται από τις ελληνικές αρχές.

«Η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμες να εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα στη Βρετανία» σημείωσε ο βρετανός υπουργός.

Σημείωσε, πάντως, ότι το δημοψήφισμα αποτελεί απόφαση για το εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Ο Όζμπορν είπε ότι οι τουρίστες μπορούν να κάνουν ανάληψη 600 ευρώ την ημέρα, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει και τα ΑΤΜ να μείνουν χωρίς χρήματα.

Συμβούλεψε τους τουρίστες να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά, ώστε να μπορούν να καλύψουν καθυστερήσεις και έκτακτες ανάγκες.

Πηγή: news.in.gr
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου