Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Επιβεβαιώνει η ΚΥΠ την αγορά του Galileo


Φωτογραφία για Επιβεβαιώνει η ΚΥΠ την αγορά του Galileo

Την ενίσχυση της με τεχνικό εξοπλισμό με στόχο τη συλλογή στρατηγικών πληροφοριών, επιβεβαιώνει η ΚΥΠ με ανακοίνωση της, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται αξιοποιούνται μόνο για εθνικούς σκοπούς.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της ιστοσελίδας sigmalive.com, για αγορά του συστήματος Galileo, η ΚΥΠ αναφέρει ότι η ενίσχυση της υπηρεσίας γίνεται με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Σημειώνουμε δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα σχετικά κονδύλια που διαθέτει η Υπηρεσία προς το σκοπό τούτο μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας. Ο εν λόγω τεχνολογικός εξοπλισμός αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της εθνικής αποστολής της ΚΥΠ. Η ανάγκη και η σημασία της διατήρησης μιας επιχειρησιακά αξιόπιστης Υπηρεσίας Πληροφοριών, δεδομένων των συνθηκών που προκαλεί η κατοχή, αλλά και των σύγχρονων ασύμμετρων απειλών, όπως προκύπτουν από την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι δεδομένη. Οι πρόσφατες δράσεις της ΚΥΠ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας είναι σχετικές και αυτόδηλες», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Επιπλέον, η ΚΥΠ, αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται πλήρως την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.

«Αυτό επιβάλλει άλλωστε το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της ΚΥΠ έχει κατατεθεί και εκκρεμεί στη Βουλή ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της και στο οποίο ενσωματώθηκαν οι βέλτιστες διεθνώς πρακτικές σε θέματα δημοκρατικού ελέγχου των Υπηρεσιών Πληροφοριών», ξεκαθαρίζει.

Τέλος δηλώνει ετοιμότητα για ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το θέμα.

Πηγή Tromaktiko
 
ΠΗΓΗ newsnowgr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου