Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σε γενική εξέγερση καλούν οι Κούρδοι - H Άγκυρα τους βομβαρδίζει σε Συρία και Β.Ιράκ - Μείζονες συνδυασμένες επιχειρήσεις των τουρκικών ΕΔ (Εικόνες-Βίντεο)

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΑΜ ΤΩΝ ΗΠΑ Α.ΚΑΡΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΠΙΛ


Η Τουρκίας "παίζει με τη φωτιά" με το ξαφνικό διπλό μέτωπο που άνοιξε βομβαρδίζοντας θέσεις των Κούρδων σε Συρία αλλά και Βόρειο Ιράκ με το πρόσχημα της εκκαθάρισης θέσεων του ISIS. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει αρκεστεί σε αεροπορικά πλήγματα αλλά έστειλε και χερσαίες δυνάμεις.
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι Κούρδοι αφού το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, η ένοπλη πτέρυγα του PKK καλεί σε εξέγερση "Serhildan" σε όλες τις τουρκικές πόλεις εξαιτίας των τουρκικών επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς Κούρδους.
Σε επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της Τουρκίας αναφέρεται ότι 3 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που απογειώθηκαν στις 3:12 από την 8η Κύρια Βάση στο Diyarbakir προσέβαλαν τρεις στόχους του ISIS μεταξύ 3:40 και 3:53 εντός συριακού εδάφους και επέστρεψαν στη βάση τους στις 4:24.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η αεροπορική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία του νεκρού αρχιλοχία («Yalçın Nane») και τα αεροσκάφη εξαπέλυσαν τέσσερα κατευθυνόμενές βόμβες που έπληξαν δύο κέντρα διοίκησης και χώρο συγκέντρωσης δυνάμεων του ISIS κοντά στο χωριό Havar, χωρίς να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας. Με βάση νεώτερες πληροφορίες, τα αεροσκάφη ανήκαν στην 181 Μοίρα και χρησιμοποιήθηκαν βόμβες JDAM και ατρακτίδια LANTIRN.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά μέρος μιας διαρκούς επιχείρησης κατά του ISIS ενώ παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Assad είχε ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση μέσω των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. BA-24/15 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σε συνοριακό φυλάκιο που ανήκει στην περιοχή ευθύνης του 1ου Συντάγματος Συνόρων σημειώθηκε περί ώρα 13:30 συμπλοκή μεταξύ περιπόλου του Τουρκικού Στρατού και πενταμελούς ομάδας τζιχαντιστών του ISIS που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αρχιλοχία Mehmet Yalçın Nane και τον τραυματισμό δύο ακόμα υπαξιωματικών (σ.σ. άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε 15).
Η συμπλοκή σημειώθηκε κοντά στο χωριό Elbeyeli, ανατολικά της πόλης Kilis και πυροδότησε σε αντίποινα, βάση και των «νέων κανόνων εμπλοκής», το βομβαρδισμό θέσεων των τζιχαντιστών με βολές πυροβολικού και τεσσάρων αρμάτων μάχης της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Σύμφωνα με το CNN Türk, η ομάδα των τζιχαντιστών αποπειράθηκε να εισέλθει παράνομα στο τουρκικό έδαφος και απάντησε με πυρά όταν παρεμποδίστηκε από το τουρκικό περίπολο.
Από τουρκικά πυρά καταστράφηκαν 3 οχήματα του ΙSIS και σκοτώθηκε ένας ένοπλος τζιχαντιστής ενώ κατασχέθηκε ένα τυφέκιο ΑΚ-47, ένας εκτοξευτής ρουκετών (RPG) και πυρομαχικά. Aνεπιβεβαίωτες πληρoφορίες φέρουν ομάδες της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (ÖΚΚ/«Bordo Bereliler») να εισήλθαν σε συριακό έδαφος σε βάθος 5 χιλιομέτρων, έχοντας αεροπορική υποστήριξη από μαχητικά αεροσκάφη F-16 που είχαν προηγουμένως απογειωθεί από την Αεροπορική Βάση του Diyarbakir. Στην περιοχή κατέφτασε και ο διοικητής της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Cemalattin Doğan. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή του Kilis έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διήμερο σημαντικές ενισχύσεις από πλευράς Τουρκικού Στρατού ενώ οργιάζει η φημολογία ότι επίκειται τουρκική επέμβαση για τη δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας σε συριακό έδαφος.
Toυλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την 8η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων στις 22:30 (τοπική ώρα χτες), εκ των οποίων τα 9 παραβίασαν τον ιρακινό ενάεριο χώρο στις 22:55 χτες και βομβαρδίζουν στρατόπεδα του ΡΚΚ σε Zap, Basyan, Gare, Avashin και Metina στο βόρειο Ιράκ, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας το 2012 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και για προσβολή θέσεων του ISIS στη Συρία.
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας επτά στόχους των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης.
Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν επίσης με το πρόσχημα του ISIS επί συριακού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των στόχων των επιδρομών.
«Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ στη Συρία και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ». Μεταξύ των στόχων του PKK περιλαμβάνονται «στρατόπεδα, καταφύγια, αποθήκες, σπηλιές και εγκαταστάσεις γεμάτες με πυρομαχικά», επισημαίνεται.
Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν, επίσης, ότι στο περιθώριο της αεροπορικής επιχείρησης που διεξήγαγαν αεροσκάφη F-16 από τη βάση τους στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν χερσαίες επιθέσεις και το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον στόχων του PKK και του ΙΚ στη βόρεια Συρία.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ απειλούν με κατάρρευση την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της κυβέρνησης και των κούρδων ανταρτών η οποία άρχισε το φθινόπωρο του 2012. Εδώ και δύο και πλέον χρόνια, μια εκεχειρία τηρείτο σε γενικές γραμμές από τις δύο πλευρές.
Την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στο έδαφος της Συρίας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενη το ότι η συριακή κυβέρνηση είναι ανήμπορη ή απρόθυμη να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές.
Σε επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Τουρκία επικαλείται το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που αφορά το δικαίωμα μιας χώρας στην αυτοάμυνα έναντι ένοπλης επίθεσης, για να αιτιολογήσει την απόφασή της να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές.
«Είναι προφανές ότι το καθεστώς στη Συρία δεν είναι σε θέση ή δεν προτίθεται να εμποδίσει τις απειλές από το έδαφος της χώρας, που ξεκάθαρα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και την ασφάλεια των υπηκόων της», ανέφερε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Λεβέντ Ελέρ, στην επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
«Η Συρία έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο (για το Ισλαμικό Κράτος). Η περιοχή αυτή χρησιμοποιείται (από το ΙΚ) για εκπαίδευση, σχεδιασμό, χρηματοδότηση και εκτέλεση επιθέσεων πέραν των συνόρων» της Συρίας, στο τουρκικό έδαφος, πρόσθεσε ο Τούρκος πρεσβευτής.
Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε θέσεις του ΙΚ για πρώτη φορά χθες, συμμετέχοντας πλέον στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πλήττει στόχους στη Συρία τους τελευταίους 10 μήνες.
Ο Ελέρ ανέφερε ότι η Τουρκία «ξεκίνησε απαραίτητες και αναλογικές στρατιωτικές ενέργειες (εναντίον του ΙΚ) στη Συρία, και σε συντονισμό με μεμονωμένα μέλη του Παγκόσμιου Συνασπισμού, ώστε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή και να προστατεύσει το έδαφός της και τους πολίτες της».
Βάσει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για οποιαδήποτε ενέργεια αναλαμβάνει ένα κράτος σε αυτοάμυνα εναντίον μιας ένοπλης επίθεσης.
Την επίθεση που εξαπέλυσαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη το βράδυ της Παρασκευής στον συριακό εναέριο χώρο και συγκεκριμένα σε θέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου, μετέδωσε και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV καθώς και το CNN Turk.
Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές με στόχους στρατόπεδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.
Οι βομβαρδισμοί αυτοί ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε νωρίτερα την Παρασκευή η Τουρκία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε θέσεις του στη Συρία.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ προφασίζεται ότι «κήρυξε» τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία, στην πραγματικότητα στόχος του είναι να χτυπήσει τους Κούρδους.
Τους ίδιους Κούρδους που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και είναι οι μόνοι που έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες εις βάρος των τζιχαντιστών.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσημα ότι ο πόλεμός της ενάντια στην τρομοκρατία συμπεριλαμβάνει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Ο Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι η Τουρκία είναι καζάνι που βράζει. Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ήδη το δικό τους κράτος. Μπορεί να αποτελεί ομόσπονδο κράτος του Ιράκ, αλλά ας μη γελιόμαστε. Το ιρακινό Κουρδιστάν δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βαγδάτης, λειτουργεί και φέρεται ως πλήρως ανεξάρτητο κράτος και το μόνο που απομένει είναι να κηρύξει και επίσημα την ανεξαρτησία του.
Εάν οι Κούρδοι της Συρίας ιδρύσουν ένα δεύτερο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία, τότε οι μόνοι Κούρδοι που ακόμα θα παραμένουν υπόδουλοι θα είναι οι Κούρδοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ή αλλιώς το βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, που είναι και οι πολυπληθέστεροι των Κούρδων.
Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι με ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο Ιράκ και τη Συρία δεν θα αργήσουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας να απαιτήσουν την ανεξαρτησία τους, πράγμα που θα σημάνει τη διχοτόμηση της Τουρκίας αλλά και την απώλεια των πλούσιων κουρδικών πετρελαιοπηγών.
Ο Ερντογάν, λοιπόν, θέλει να σταματήσει την κουρδική ανεξαρτησία τώρα, στη βόρεια Συρία, για να γλιτώσει τη διάλυση της Τουρκίας που όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν ότι θα ακολουθήσει.
Εδώ υπάρχει όμως ένας ακόμα σκόπελος για τον Ερντογάν. Οι Κούρδοι πλέον λογαριάζονται σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Σε πρώτη φάση η «ειρηνευτική ζώνη» που υποτίθεται ότι θέλει να δημιουργήσει ο Ερντογάν στη βόρεια Συρία θα έχει μήκος 98 χιλιομέτρων και φάρδος 40 χιλιόμετρα και θα βρίσκεται μεταξύ της Μάρε και της Τζαραμπλούς. Στον χάρτη η ζώνη αυτή είναι βαμμένη με κόκκινο χρώμα.
Αν και σε αυτό το σχέδιο ο Ερντογάν δεν φαίνεται να «μπαίνει» ανατολικά του Ευφράτη, όπου ξεκινά το κουρδικό καντόνι της Κομπάνι, και υποτίθεται ότι εκδιώκει μόνο το Ισλαμικό Κράτος από τις περιοχές βόρεια του Χαλεπιού, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται ότι ο σουλτάνος έχει «μπέσα» και θα την κρατήσει.
Η Ουάσιγκτον μάλιστα, η οποία γνωρίζει τους μεγαλοϊδεατισμούς του Ερντογάν, απαίτησε τη ζώνη αυτή να μην λέγεται «ζώνη ασφαλείας ή ειρηνευτική ζώνη», πράγμα που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί από την κυβέρνηση της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν, αφού πρόκειται για ξεκάθαρη τουρκική εισβολή σε συριακό έδαφος, αλλά να λέγεται «ζώνη χωρίς τζιχαντιστές» επειδή το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι ότι πρόκειται για πολεμική επιχείριση αποκλειστικά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και όχι προς ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας.
Ωστόσο ο Ερντογάν, που κάπως έτσι καταλαβαίνει τις συμφωνίες, βομβάρδισε το βράδυ της Παρασκευής Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Διότι ο Ερντογάν έχει δική του ατζέντα και το πιο επικίνδυνο είναι ότι αισθάνεται «ισότιμος» ως «υπερδύναμη» με τις ΗΠΑ.
chartis
Στο ευρύτερο «ξεκάρφωμα» που επιχειρεί ο σουλτάνος της Άγκυρας, συμφώνησε ότι αφού εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την παραπάνω ζώνη, ο έλεγχός της θα παραχωρηθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό FSA. Ώστε να μην καταλάβουν την περιοχή, υποτίθεται, οι Κούρδοι από την Κομπάνι μόλις αυτή «απελευθερωθεί».
Ο Ερντογάν ήθελε να εισβάλει στη Συρία και να δημιουργήσει την «ειρηνευτική ζώνη» δίχως τζιχαντιστές από το καλοκαίρι του 2014.
Η βόρεια Συρία ή αλλιώς δυτικό Κουρδιστάν είναι άκρως σημαντική και για έναν ακόμα λόγο: Από εκεί θα περάσουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν το κουρδικό πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ στη Μεσόγειο.
Τα σχέδιά του χάλασαν όταν οι Κούρδοι πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και κατάφεραν να συνάψουν συμμαχία με τις ΗΠΑ, συμμαχία που τους βοήθησε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς να νικήσουν τους τζιχαντιστές.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ασφυκτικά για τον Ερντογάν όταν στις τελευταίες τουρκικές εκλογές το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κατάφερε να μπει στην τουρκική βουλή και να του στερήσει την αυτοδυναμία, στην οποία ήλπιζε για να ανακηρυχθεί «σουλτάνος».
Ο Ερντογάν δεν παραιτήθηκε των σχεδιασμών του να διαλύσει τους Κούρδους. Προετοιμάστηκε μεθοδικά όλο τον τελευταίο διάστημα για εισβολή στη Συρία, ώστε να χτυπήσει τους Κούρδους και τζιχαντιστές τρομοκράτες, όπως ισχυρίζεται.
Για τον Ερντογάν τόσο οι Κούρδοι πατριώτες όσο και οι τζιχαντιστές είναι το ίδιο τρομοκράτες. Για την ακρίβεια, σε ό,τι αφορά τον Ερντογάν, οι Κούρδοι είναι οι μόνοι τρομοκράτες, το Ισλαμικό Κράτος είναι μόνο η αφορμή. Εξάλλου ο Ερντογάν είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος.
Η αφορμή δόθηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην κουρδική πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, όπου τζιχαντίστρια φορτωμένη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε συνάθροιση μελών της κουρδικής και σοσιαλιστικής νεολαίας που ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Κομπάνι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της. 32 νεκροί και 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός. Όλοι σχεδόν Κούρδοι τουρκικής υπηκοότητας.
Ο Ερντογάν με αυτή την προβοκάτσια βγήκε διπλά ωφελημένος. Αφενός μεν παριστάνει το θύμα, αφού νεκροί και τραυματίες είναι Τούρκοι πολίτες, από την άλλη είναι και περιχαρής αφού τα θύματα είναι Κούρδοι αυτονομιστές πατριώτες.
Στη συνέχεια ακολούθησε το συνοριακό επεισόδιο με έναν νεκρό Τούρκο υπαξιωματικό και τραυματίες δύο Τούρκους στρατιώτες, από πυρά τζιχαντιστών, που τον οδήγησε, υποτίθεται, στο να δεχθεί να ενταχθεί στη συμμαχία που έχουν συστήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δίνοντας άδεια στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους απάντησαν μέσα στην εβδομάδα με δολοφονίες Τούρκων τζιχαντιστών και Τούρκων αστυνομικών που τους κατηγορούν για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος. Αυτές τις εκτελέσεις ο Τούρκων τζιχαντιστών ο Ερντογάν τις αποκαλεί «κουρδική τρομοκρατία» και τις χρησιμοποιεί ως απόδειξη ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο τρομοκράτες με τους τζιχαντιστές.
Ένα ακόμη αξοσημείωτο γεγονός είναι ότι η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας  Άστον Κάρτερ στη Βαγδάτη,  συμπεριλάμβανε και επίσκεψη στην πόλη Ερμπίλ, στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ.
Στις 24 Ιουλίου ο αρχηγός του Πενταγώνου συναντήθηκε με έναν από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην περιοχή, τον ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί με τον οποίο συζήτησε για πολλές ώρες. Ο Carter επαίνεσε τις προσπάθειες των δυνάμεων Peshmerga κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS ως πρότυπο για όλο το Ιράκ.
O συμπρόεδρος του HDP, Selahattin Demirtaş, κατηγόρησε ευθέως την ισλαμική κυβέρνηση του AKP και το τουρκικό κράτος για την επίθεση στο Suruç, καλώντας τα μέλη του κόμματος να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Πέρα από τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα «Δολοφόνος το Ισλαμικό Κράτος, συνεργάτες Ερντογάν και AKP», μαχητές του PKK προχώρησαν ως αντίποινα:
στην εκτέλεση των αστυνομικών Feyyaz Yumuşak και Okan Acar μέσα στο σπίτι τους στην πόλη Ceylanpinar της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στη σχετική του ανακοίνωση, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ανέφερε ότι «οι δύο αστυνομικοί εκτελέστηκαν γιατί συνεργάζονταν με τις συμμορίες του ISIS».
στην εκτέλεση των τροχονόμων Ali Karahan και Tansu Aydın στο Diyarbakir, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναληφθεί επισήμως η ευθύνη για την επίθεση.
στην εκτέλεση του 45χρονου Mürsel Gül στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος επικροτούσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τη δράση του ΙSIS και την επίθεση στο Suruç.
στην εκτέλεση του 30χρονου Ethem Türkben στα Άδανα,  ο οποίος ήταν μέλος της οργάνωσης Kalem, υποστηρικτικής των Αδελφών Μουσουλμάνων και του HÜDAPAR, διαδόχου σχήματος της τουρκικής παρακρατικής Χιζμπολάχ.
jbjhjh
θθηηθ
1437667900500
assets_LARGE_t_420_54538710
9
455220
Embedded image permalink
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu ενημερώνεται από τον Ταξίαρχο Gökhan Sönmezateş για την αεροπορική επιχείρηση. Όπως έγινε γνωστό, 3 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της 181 Μοίρας απογειώθηκαν στις 3:12 από την 8η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων στο Diyarbakir και προσέβαλαν τρεις στόχους του ISIS με βόμβες JDAM εντός συριακού εδάφους.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου